De feiten speelden zich af aan de Langerei.
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten speelden zich af aan de Langerei. © Benny Proot

Bejaarde man (77) riskeert jaar cel voor poging tot doodslag op groepje jongeren: “In zijn wagen lag er zelfs een pepermolen in de vorm van een baseballknuppel”

BruggeEen discussie rond nachtlawaai liep in de Langerei in Brugge helemaal uit de hand. Buurtbewoner C.V. (77) was de wekelijkse pesterijen van jongeren naar eigen zeggen grondig beu en sprong bij het horen van hun gekweel in z'n wagen om verhaal te halen. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde hij in te rijden op het groepje. “Een meisje werd net op tijd weggetrokken door haar vriend", klonk het. De bejaarde man zou bovendien een vreemd verboden wapen in z'n auto hebben gehad. In de rechtbank haalde hij een pepermolen boven.

 1. Daar zweeft een Brugs praalgraf van 538 jaar oud: met 1,5 centimeter speling is tombe uit Jeruzalemkerk gehaald
  Brugge

  Daar zweeft een Brugs praalgraf van 538 jaar oud: met 1,5 centimeter speling is tombe uit Jeruzalem­kerk gehaald

  Met uiterste precisie is in Brugge dinsdagochtend het praalgraf van diplomaat Anselm Adornes en zijn vrouw Margaretha van der Banck voor het eerst uit de Jeruzalemkapel verwijderd. Het graf verlaat de stad na 538 jaar voor een grondige restauratie en dat is erg nodig. “De zusters Apostolinnen die er vroeger voor zorgden, poetsten het met schoensmeer. Dat was geen goed idee.”
 2. “Voodoopriester knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaanse bende haar in de prostitutie dwong
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen/Oostende

  “Voodoop­ries­ter knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaan­se bende haar in de prostitu­tie dwong

  De Nigeriaanse C.N. was amper 16 jaar toen ze in handen viel van een prostitutiebende. Twee jaar later zou ze naar Antwerpen zijn gesmokkeld om zich elke dag te prostitueren, zo vertelde ze vorig jaar aan speurders van de Brugse politie. Voor haar vertrek had een voodoopriester het tienermeisje schrik aangejaagd met een weerzinwekkend ritueel, zodat ze haar mond zou houden. Het vermeende kopstuk van de bende riskeert nu tien jaar cel, maar vraagt grotendeels de vrijspraak.
 1. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val

 2. Duizend rozen voor verongelukte Elkin (22) uit Hulst
  Play

  Duizend rozen voor verongeluk­te Elkin (22) uit Hulst