De nieuwe situatie: in dit stuk straat mag je niet meer rijden in beide richtingen. De hoofdzetel van het bedrijf van Filip bevindt zich hier rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe situatie: in dit stuk straat mag je niet meer rijden in beide richtingen. De hoofdzetel van het bedrijf van Filip bevindt zich hier rechts. © BHT

Bedrijf van Filip is niet meer bereikbaar door gewijzigde verkeerssituatie in Geerwijnstraat: “Wie aan mijn deur parkeert, riskeert een boete”

De gewijzigde verkeerssituatie in de Geerwijnstraat in het centrum van Brugge heeft voor één woning vervelende gevolgen. De woning met huisnummer 1 is sinds een paar dagen immers niet meer bereikbaar met de wagen. Voor het bedrijf van Filip Mattheeuws is dat een kleine ramp, al gaat het stadsbestuur daar niet mee akkoord.

 1. Nieuwe Voetbalwet wordt strenger voor wie geweld gebruikt tegen stewards of vuurwerk binnen smokkelt: “Ook nodig in Brugge”

  Nieuwe Voetbalwet wordt strenger voor wie geweld gebruikt tegen stewards of vuurwerk binnen smokkelt: “Ook nodig in Brugge”

  De commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer buigt zich woensdag over een wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat de Voetbalwet op diverse punten aanscherpt. Zo komen er strengere sancties voor het gebruik van geweld en het hanteren van pyrotechnische middelen in en rond de stadions. Brugs schepen van Sport Franky Demon (CD&V) die hierover meermaals vragen stelde aan de minister is opgetogen: “Ook in Brugge maakten we het mee.”
  Brugge
 2. Zo wil stad Brugge-centrum toegankelijker maken voor mensen met beperking: “Kasseien zijn niet ideaal, maar het kán beter”
  PREMIUM

  Zo wil stad Brug­ge-cen­trum toeganke­lij­ker maken voor mensen met beperking: “Kasseien zijn niet ideaal, maar het kán beter”

  De stad Brugge heeft een toegankelijkheidsplan klaar. Daarin staan aanbevelingen om onder meer voetpaden, parken, speeltuinen en handelszaken toegankelijker te maken voor mensen met een beperking of met kinderwagens. “We kunnen geen nieuwe stad bouwen, maar wel kleine ingrepen doen", zegt burgemeester Dirk De fauw. Kurt Deklerck, kampioen in rolstoelsnooker, mocht mee op pad.
  Brugge