Casa De Papel
Volledig scherm
Casa De Papel © RV

Band van La Casa de Papel speelt op Airbag-festival

BruggeHet accordeonfestival Airbag, dat in volle gang is in Brugge, pakt op zaterdag 28 mei uit met een bekende naam. De Argentijnse band La Fanfarria del Capitán, bekend van de soundtrack van de hitserie La Casa de Papel, komt naar Brugge.

 1. Bijna lag eerste steen voor Howest-complex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstromingsgebied?”
  PREMIUM
  Brugge

  Bijna lag eerste steen voor Howest-com­plex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstro­mings­ge­bied?”

  De eerstesteenlegging voor de nieuwbouw van hogeschool Howest, aan de achterkant van het Brugse station? Die is ter elfder ure uitgesteld. “Dit is overstromingsgevoelig gebied. Hier bouw je geen nieuw schoolgebouw”, stelt Ivan De Clerck van Bescherm Bomen en Natuur. En dus diende zijn vzw beroep in bij het Vlaams Departement Omgeving. Bij Howest en stad Brugge reageren ze verrast.
 2. Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”
  Brugge

  Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”

  Brugge maakt zich op voor de traditionele zomerbraderie in de centrumstraten, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. “Een oubollig concept? Niks van, we trekken hiermee een publiek dat speciaal naar Brugge afzakt om koopjes te doen”, zegt Dirk Vanhegen van de handelaarsvereniging Brugs Handelscentrum. Nieuw voor deze editie is een Simon Stevinplein in het teken van elektrische wagens en meer kinderanimatie dan ooit.