Volledig scherm
Het schoolteam dat het festival organiseert. © rv

Atheneum strikt Jebroer en Brahim voor schoolfestival

De Nederlandse rapper en MNM-deejay Brahim zijn de hoofdacts van StressFactor, het schoolfestival van het Jan Fevijn Atheneum in Brugge.

Het muziekfestival vindt plaats op vrijdag 3 mei op het schooldomein. StressFactor Live organiseert al sinds 2003 muziekfestivals op secundaire scholen. Wat StressFactor zo uniek maakt, is het feit dat leerlingen en leerkrachten zelf aan de slag moeten om hun eigen festival te organiseren. “StressFactor zorgt voor het hoofdpodium en gaf ons de keuze uit enkele artiesten. De rest doen we zelf”, vertelt waarnemend directeur en eindverantwoordelijke Anthony Strubbe.

Een kernteam van leerlingen en leerkrachten neemt de algemene organisatie in handen. “Leerkrachten bekommeren zich om het financiële luik en wij zijn vooral bezig met het praktische aspect van het festival”, zegt leerling Samy Hassani. “We hebben bijvoorbeeld zelf het plan van het festivalterrein uitgetekend en zijn op de dag van het festival verantwoordelijk voor de ontvangst en de begeleiding van de artiesten. Dat wij het festival organiseren, betekent niet dat andere scholen niet welkom zijn, wel integendeel. We hebben alle scholen van onze scholengroep Impact uitgenodigd en we zijn blij dat er heel wat van hen aanwezig zullen zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse cipier (52) vier maanden na aanval Tsjetsjeense vechtmachine nog steeds buiten strijd: “Zonder verandering vallen er vroeg of laat doden”
    PREMIUM

    Brugse cipier (52) vier maanden na aanval Tsjetsjeen­se vechtmachi­ne nog steeds buiten strijd: “Zonder verande­ring vallen er vroeg of laat doden”

    De cipier die vier maanden geleden rake klappen kreeg van de Tsjetsjeense vechtmachine Izyaur Mutaliev, weet nog altijd niet wanneer hij terug aan het werk kan. Vooral mentaal heeft Jan Sigmans (52) het moeilijk. “In het verleden lachte ik altijd met zaken zoals een posttraumatische stressstoornis. Nu besef ik wat het inhoudt. Maar één ding staat vast: ik keer 100 procent zeker terug naar de Brugse gevangenis”, zegt Jan, die hoopt dat de veiligheid van de cipiers in de toekomst omhoog gaat.