Volledig scherm
De R30 ter hoogte van het Begijnenvest. © Google Street View

Asfalteringswerken op R30 aan Buiten Begijnenvest

Vanaf maandag 24 juni starten, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, asfalteringswerken op de R30 Buiten Begijnenvest in Brugge. De werken worden ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Op de R30 Buiten Begijnenvest wordt de rijweg afgefreesd en geasfalteerd vanaf de Unesco-rotonde tot voorbij het station. De zone die wordt ingenomen omvat de afslaande rijstrook op de Unesco-rotonde richting station, de busbaan, de rechterrijstrook en de afslagstrook naar rechts richting station. In een tweede fase komt de zone vanaf de afrit Unesco-rotonde richting Maldegem en Oostkamp, de linkerrijstrook, de afslagstrook naar links en de middeneilanden. De aannemer zal vanaf 20.30 uur ’s avonds de signalisatie plaatsen en vervolgens starten met de werken. Tegen 6 uur ’s ochtends zal de weg weer vrij zijn voor bus- en autoverkeer. Het verkeer blijft doorgang behouden op een andere arm van de Unesco-rotonde waar er niet gewerkt wordt maar wel slechts op één versmalde rijstrook waardoor er toch ernstige hinder kan ontstaan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.