Het slachtoffer kwam met z'n hand onder een betonblok van zo'n 1.300 kilo terecht.
Volledig scherm
Het slachtoffer kwam met z'n hand onder een betonblok van zo'n 1.300 kilo terecht. © Jan Van Maele

Arbeider raakt met hand vast onder betonblok van 1,3 ton: brandweer heeft bijna 2 uur nodig om hem te bevrijden

Bij een arbeidsongeval langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries is dinsdagnamiddag een 31-jarige arbeider uit Oostkamp zwaargewond geraakt. De man, die werkte voor een bedrijf uit Wingene, kwam met z'n hand vast te zitten onder een betonblok van zo'n 1.300 kilo. De brandweer had bijna 2 uur nodig om hem te bevrijden.

  1. Omgewaaide boom beschadigt verschillende wagens op Walplein in Brugge: brandweer in de regio bereikt de kaap van 1.000 oproepen

    Omgewaaide boom beschadigt verschil­len­de wagens op Walplein in Brugge: brandweer in de regio bereikt de kaap van 1.000 oproepen

    Ook zaterdag zorgt storm Odette nog voor flink wat schade in de Brugse regio. De brandweerposten van de Hulpverleningszone 1, waar ook onder meer Oostende en Torhout onder vallen, hebben meer dan de handen vol. In de meeste gevallen gaan de oproepen over weggewaaide dakbekleding of omgevallen bomen. Onder meer op het Walplein in Brugge viel een exemplaar op enkele geparkeerde wagens.
  2. Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

    Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

    Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is donderdagmiddag even voor 12 uur een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en twee passagiers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste vaststellingen moest de bus uitwijken voor een aankomend voertuig, zo is ook op camerabeelden te zien. Vlak daarna reed ook een prioritaire brandweerwagen die op weg was naar een interventie. “Uit de verhoren zal moeten blijken hoe het ongeval juist gebeurde”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.