Villa Vip met Andy en Griet (boven in het midden) en enkele van hun bewoners op de bank in de gezellige woonkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Villa Vip met Andy en Griet (boven in het midden) en enkele van hun bewoners op de bank in de gezellige woonkamer. © BHT

Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”

BruggeTwee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”

  1. In dit Brugs woonzorgcentrum moesten militairen al inspringen door personeelsuitval: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”
    PREMIUM
    Brugge

    In dit Brugs woonzorg­cen­trum moesten militairen al inspringen door personeels­uit­val: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”

    Woonzorgcentrum Herdershove in Brugge is één van de drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen waar het leger de voorbije weken al moest bijspringen. Dat gebeurde door de grote uitval onder het personeel. “Ik maak me zorgen, ja", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips. “Wat als alle woonzorgcentra in België tegelijk met uitval kampen? Zoveel militairen hebben we niet meer in ons land.” Lips ziet wél een hoopvol signaal naar de toekomst. En dat heeft alles te maken met de gezondheid van de bewoners.