Villa Vip met Andy en Griet (boven in het midden) en enkele van hun bewoners op de bank in de gezellige woonkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Villa Vip met Andy en Griet (boven in het midden) en enkele van hun bewoners op de bank in de gezellige woonkamer. © BHT

Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”

BruggeTwee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”

 1. Van een streepje Côte d’Azur in De Panne tot garnaalkroketten smullen in Zeebrugge: 10 beachbars aan onze kust waar je deze zomer moet geweest zijn
  PREMIUM

  Van een streepje Côte d’Azur in De Panne tot garnaalkro­ket­ten smullen in Zeebrugge: 10 beachbars aan onze kust waar je deze zomer moet geweest zijn

  Na een frisse en best natte lente maken we ons hopelijk op voor een warme zomer. Ideaal dus om bij een kustbezoek een glas te drinken in een van de vele strandbars op het zand. Een aantal jaar geleden kon je die bars nog op één hand tellen, tegenwoordig heb je keuze uit zoveel leuke adresjes. Onze journalist trok zijn teenslippers aan, bezocht elke kustgemeente en koos er telkens zijn favoriete adresje uit. Schol!
  Brugge
 2. REPORTAGE. Tien jaar geleden uit noodzaak ontstaan, nu drukt Tadaaz 3 miljoen wenskaartjes per jaar: “Iedereen dacht dat ze zouden verdwijnen, maar we maken er meer dan ooit”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Tien jaar geleden uit noodzaak ontstaan, nu drukt Tadaaz 3 miljoen wenskaart­jes per jaar: “Iedereen dacht dat ze zouden verdwijnen, maar we maken er meer dan ooit”

  “Na corona is de verkoop van kaartjes geëxplodeerd. Veel feestjes waren uitgesteld en communies moesten worden ingehaald.” En dan te denken dat het online merk Tadaaz tien jaar geleden nog de redding was voor de Brugse familie Jonckheere, dat het moederbedrijf Buromac omzet zag verliezen. Ondertussen is de derde generatie van de familie volop ingewerkt en groeide Tadaaz uit tot een van de belangrijkste spelers in ons land voor kaartjes en geschenken. “Als mensen een vergissing maken, bellen we hen zelf op. Die persoonlijke service vinden we belangrijk.”
  Brugge