Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw en Mercedes Van Volcem bij de Ezelsbrug. © Benny Proot

Amsterdam achterna: dertien Brugse bruggen krijgen bloembakken

Brugge gaat Amsterdam achterna: langs de reien verschijnen de komende dagen 150 bloembakken. De eerste twaalf hangen aan de Ezelsbrug in de Ezelstraat.

“In onze eigen kwekerij hebben de stadsmedewerkers in het voorjaar hard gewerkt aan de samenstelling van een 150-tal prachtige bloembakken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Ze worden vanaf deze week opgehangen aan dertien Brugse bruggen. Kleurrijke bloemen maken mensen gelukkiger. Overal in de binnenstad en in de deelgemeenten leggen we groene accenten.” 

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) benadrukt dat Brugge ook bekend mag zijn om zijn bloemen. “Brugge heeft een aantal imago’s zoals kunst- en cultuurstad, fietsstad en sportstad, maar we mogen daar gerust nog bloeiende stad aan toevoegen. We maken er constant werk van om de natuur in de stad te integreren, gaande van bloembollen tot aanleg van nieuwe pleintjes en aanplanten van bomen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Poetsvrouw (27) steelt 200 euro van 89-jarige dementerende

    Poetsvrouw (27) steelt 200 euro van 89-jarige dementeren­de

    Een 27-jarige poetsvrouw uit Brugge heeft er drie maanden over gedaan om de resterende 100 euro van een totaal van 200 euro die ze stal bij een dementerende bejaarde man van 89 jaar terug te betalen. De strafrechter gaf haar drie maanden de tijd om het gestolen saldo te vereffenen. “En dat is ook gelukt, zij het zeer nipt”, sprak haar advocaat. “Pas vandaag werd het geld gestort. Mijn cliënte heeft zware financiële moeilijkheden en heeft zelf geen uitkering. Haar partner is werkloos en krijgt slechts een uitkering van 475 euro per maand. Daarmee moeten ze ook hun kindje onderhouden. U begrijpt dat het een helse opdracht was om die 100 euro terug te betalen. Maar er is goed nieuws: het is dus gelukt en ze heeft intussen opnieuw werk gevonden.” J.B. ging bij de man poetsen tussen 1 januari en 28 februari 2017. Toen ontdekte de zoon van de intussen 89-jarige man dat er geld verdwenen was. “Minstens 200 euro maar mogelijks ook meer. Achteraf ontdekten we ook dat er goud weg was maar daarvan kunnen we niet met zekerheid zeggen dat zij het was”, vertelde de zoon van het slachtoffer in de rechtbank. J.B. vroeg de gunst van de opschorting. Vonnis op 17 september.
  2. Viertal voor rechter na zware slagen op Eiermarkt

    Viertal voor rechter na zware slagen op Eiermarkt

    Vier jongemannen riskeren een straf voor zwaar uitgaansgeweld op de Eiermarkt in Brugge op 25 november 2017. “De feiten werden gefilmd en geven dus een goed relaas weer van wat er zich afspeelde”, sprak de procureur. “We zien op de beelden hoe een van de slachtoffers op de Eiermarkt staat en opeens een vuistslag krijgt van K.H., die toen in de Ambiorix zat. Daarna kwamen de andere erbij staan en omsingelden ze het slachtoffer. Ook een tweede man deelde in de klappen, toebedeeld door M.V. Maar ook P.C. en vooral D.D. lieten zich niet onbetuigd. Die laatste bleef maar klappen en schoppen uitdelen, ook toen het slachtoffer al op de grond lag. Er werd ook met een terrasstoel naar het slachtoffer gegooid die er een gapende hoofdwonde aan overhield. De derde beklaagde heeft het zelfs nog gepresteerd om op 24 maart 2017, net toen hij een dag met penitentiair verlof was, een vuistslag uit te delen aan een toevallige passant.” De eerste drie beklaagden riskeren 6 maanden cel omdat ze al een strafblad hebben. De laatste man riskeert een straf met uitstel. Vonnis op 17 september.