Mos Brugge uitgebaat door Hélène Lawaisse en Tom De Backer
Volledig scherm
Mos Brugge uitgebaat door Hélène Lawaisse en Tom De Backer © Benny Proot

Alleen maar Belgische natuurproducten in MOS, de nieuwe lifestyleshop van Hélène (43): “De keuze voor een pand in de Ezelstraat is heel bewust”

BruggeIn het begin van de Ezelstraat, voor wie de stad uitkomt, heeft Hélène Lawaisse (43) zopas MOS geopend, een healthy lifestyleshop. Ze verkoop natuurlijke producten uit België voor gelaat en lichaam.

 1. Regen is spelbreker tijdens openingsavond Wintergloed: “Indien nodig, ligt er noodscenario klaar voor komende weken”
  Brugge

  Regen is spelbreker tijdens openings­avond Winter­gloed: “Indien nodig, ligt er noodscena­rio klaar voor komende weken”

  Wintergloed in Brugge is vrijdagavond officieel geopend. Druk werd het op het parcours van de lichtwandeling niet. De stromende regen zorgde voor een valse start. Al was dat in deze coronatijden geen groot probleem. “Ik ben dankbaar, fier, maar tegelijk voorzichtig”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ondertussen is duidelijk geworden dat er een noodscenario op tafel ligt als het de komende weken wél te druk wordt.
 2. Tot een kwartier aanschuiven bij binnenkomst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilligers: dat is een aandachtspuntje”
  Brugge

  Tot een kwartier aanschui­ven bij binnen­komst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilli­gers: dat is een aandachts­punt­je”

  Over het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. “Er stonden op bepaalde momenten te weinig vrijwilligers om de massa op te vangen,”, legt De Fauw uit.