Volledig scherm
De man ontkent dat hij achter de inbraken zat. (illustratiebeeld) © ThinkStock

Albanees riskeert 2 jaar cel voor tien inbraken, maar vraagt vrijspraak: “Ik leende enkel m’n wagen uit”

Een 33-jarige Albanees hangt in de Brugse rechtbank 2 jaar cel boven het hoofd voor vier inbraken en zes pogingen daartoe in Brugge. De man vraagt de vrijspraak. “Ik leende enkel m’n wagen uit, maar heb met die inbraken zelf niets te maken”, blijft hij beweren.

De Brugse regio werd in november vorig jaar geteisterd door een inbrakenplaag. Op 1, 4 en 8 november vonden in totaal vier woninginbraken plaats en zes pogingen daartoe. In het merendeel van de gevallen gingen de inbrekers aan de haal met juwelen. “Naar aanleiding van de inbraken werden de ANPR-camera’s bekeken”, vertelde de procureur maandagmorgen in de rechtbank. “Op basis van dat onderzoek kregen we een Peugeot met Franse nummerplaat in het vizier.” Op 7 november wilde een patrouille van de politiezone Bredene/De Haan de verdachte Peugeot staande houden in De Haan. De wagen vertrok evenwel met gierende banden op het moment dat de agenten tot controle wilden overgaan. 

De Albanese eigenaar, Adi C. (33), werd uiteindelijk op 29 november opgepakt aan de luchthaven van Zaventem. “De wagen van mijn cliënt stond geseind”, pleitte zijn advocate Nadia Lorenzetti. C. riskeert als mededader 2 jaar cel, maar vraagt de vrijspraak. “Hij geeft toe dat hij z’n wagen uitleende, maar dat betekent niet dat hij ook op de hoogte was van de inbraken.” Het telefonieonderzoek wees uit dat Adi C. op 7 november wel degelijk in De Haan was. Op de vraag van de rechter waarom hij die dag wegvluchtte van de politie, kon de Albanees geen antwoord geven. Uitspraak op 24 juni. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement