Wie sneller het boostervaccin wil, kan zich daarvoor aanmelden
Volledig scherm
Wie sneller het boostervaccin wil, kan zich daarvoor aanmelden © Vertommen

Al 21.000 Bruggelingen kregen boosterprik

BruggeIedereen die in aanmerking komt voor een boosterprik en nog niet werd uitgenodigd, kan zich nu op de elektronische reservelijst QVAX inschrijven om sneller uitgenodigd te worden. In Brugge kregen al 21.000 inwoners zo'n prik.

  1. Leegstand in Brugse winkelstraten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”
    PREMIUM
    Brugge

    Leegstand in Brugse winkelstra­ten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”

    De coronapandemie lijkt veel minder vat te hebben op Brugse winkelstraten dan elders in Vlaanderen. Van de dertien centrumsteden kan Brugge de beste leegstandcijfers voorleggen. In het centrum staan ruim zeven van de honderd panden leeg, zowat de helft van de 15 procent in veel andere grootsteden. “We plukken de vruchten van het professionaliseren van onze dienst Centrummanagement, maar ook onze dertig acties hebben effect”, zegt schepen Pablo Annys.