Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Agressieveling (38) beschadigt wagen met brandblusser en probeert bestuurder van de weg te maaien

Een 38-jarige man uit Oostkamp riskeert zes maanden cel voor een zwaar geval van verkeersagressie. Kenneth B. zou vorig jaar na een bruusk inhaalmanoeuvre een brandblusser gesmeten hebben op een andere wagen. Volgens het openbaar ministerie probeerde hij nadien ook de andere bestuurder van de weg te rijden.

De feiten speelden zich af op 5 maart in Brugge. Het slachtoffer was op weg naar Dudzele, toen hij de pas werd afgesneden door Kenneth B. (38). “Mijn cliënt moest vol in de remmen gaan en heeft getoeterd”, vertelde de advocate van de burgerlijke partij. “De beklaagde nam daarop een brandblusapparaat uit z'n wagen en stapte op de auto van mijn cliënt af. Hij reed achteruit, maar die man smeet de brandblusser plots in zijn richting.” 

Het slachtoffer reed weg, maar B. zette de achtervolging in. Volgens het openbaar ministerie probeerde hij de burgerlijke partij daarbij van de weg te rijden. De bestuurder werd voor een tweede keer de pas afgesneden en zag B. naar eigen zeggen nog eens op hem afstappen. “De beklaagde bonkte nog eens in op zijn wagen. Uiteindelijk kon mijn cliënt wegvluchten. Hij heeft echt voor z'n leven gevreesd. Wij vragen een morele schadevergoeding van 2.500 euro.” 

Celstraf van zes maanden

Het openbaar ministerie tilde zwaar aan de feiten en vorderde een effectieve celstraf van zes maanden voor B. De man betwistte vrijdagmorgen dat hij de wagen van het slachtoffer beschadigde. “Ik geef toe dat dat manoeuvre niet op z'n plaats was, maar een brandblusser heb ik nooit gebruikt”, vertelde hij. 

De uitspraak volgt op 21 februari.