Volledig scherm
Brugge afvalcontainer voor mooie gevel stadsarchief Brugge © Benny Proot

Afvalcontainer staat wat ongelukkig op de Burg: “Zoeken andere plaats”

De afvalbak van ‘Fan van Brugge oltied schoane’ lokt heel wat kijklustigen op de Burg.

Toeristen verbazen zich over het concept: een open container waarin je echt alles ziet liggen. Toch krijgt de stad wat kritiek, vooral van de eigen inwoners, over de plaats waar de afvalcontainer is opgesteld. Hij staat voor het stadsarchief naast het Stadhuis. “Dat is toch geen zicht”, is de kritiek. Schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) reageerde donderdag al op Facebook. “We gaan toch een andere plaats moeten zoeken. Het is wat ongelukkig.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge feestvierder (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Jonge feestvier­der (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Op het stadhuis van Brugge hebben twee helden woensdagavond een medaille van het ‘Carnegie Hero Fund’ in ontvangst mogen nemen. Tom Craeye (23) en politieman Stefaan Mostaert redden eind vorig jaar elk het leven van een drenkeling. Ondanks de erkenning blijven beide Bruggelingen bescheiden. “Ach, natuurlijk zijn we trots. Maar we zouden het zo opnieuw doen”, zeggen Tom en Stefaan.