De afstandsambtenaren lopen rond met een hoepel van 1,5 meter om de social distance te checken.
Volledig scherm
De afstandsambtenaren lopen rond met een hoepel van 1,5 meter om de social distance te checken. © RV

‘Afstandsambtenaren’ checken in Brugge of je de regel van 1,5 meter goed volgt

BruggeDe lokale politie en het stadsbestuur wijzen er de Bruggelingen met een ludieke actie op om de coronamaatregelen goed te blijven toepassen. Je ontdekt ook meteen wat je met 250 euro, het bedrag van een boete, had kunnen kopen.

  1. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
    PREMIUM
    Brugge

    Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

    De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”