Activisten verstoorden zaterdagnamiddag de dolfijnenshow in Boudewijn Seapark.
Volledig scherm
Activisten verstoorden zaterdagnamiddag de dolfijnenshow in Boudewijn Seapark. © Sabine Van Damme

Activisten verstoren dolfijnenshow in Boudewijn Seapark: dolfinarium even ontruimd

BruggeIn het Boudewijn Seapark in Brugge hebben twee activisten zaterdagnamiddag de dolfijnenshow verstoord. Ze sprongen plots het water in en toonden bordjes met de slogan “Stop shows met dieren”. Het publiek moest de zaal tijdelijk verlaten.

 1. Brugse CD&V-senioren roeren zich: “Waarom moeten parkeerplaatsen in de binnenstad plaats maken voor bloemenperkjes?”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse CD&V-senioren roeren zich: “Waarom moeten parkeer­plaat­sen in de binnenstad plaats maken voor bloemen­perk­jes?”

  “Esthetisch mag het er dan wel mooi uitzien, maar erg praktisch voor senioren is het allemaal niet.” Ere-schepen Moniek Boydens en Georgina Denolf van de Brugse CD&V-senioren stellen het wegnemen van steeds meer parkeerplaatsen in de binnenstad in vraag. Opmerkelijk, want burgemeester Dirk De fauw is een partijgenoot: “Er blijft nog voldoende plaats over om bovengronds te parkeren”, meent hij.
 2. Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef
  Brugge

  Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef

  De bunker in Sint-Pieters waar maandagavond brand uitbrak, is al enige tijd de verblijfplaats van een dakloze man. Hij leefde er in trieste omstandigheden, tot een brand een deel van zijn bezittingen vernielde. Of er sprake is van opzettelijke brandstichting - en of de man daar eventueel zélf voor zorgde - zal moeten blijken uit het onderzoek. “De identiteit van de man is gekend bij onze diensten”, klinkt het bij de Brugse politie.