Een simulatiebeeld voor het nieuwe stadion van blauw-zwart.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld voor het nieuwe stadion van blauw-zwart. © Club Brugge

Actiegroep kondigt beroep aan tegen bouw nieuw Clubstadion: “We laten de laatste kans om onze woonbuurt te beschermen niet passeren”

BruggeBuurtbewoners van de Olympiasite gaan in beroep tegen de omgevingsvergunning die Club Brugge woensdag toegekend kreeg voor de bouw van hun nieuw stadion. Dat maakt de actiegroep Leefbaar Sint-Andries zelf bekend. “Wij gunnen Club Brugge een nieuw stadion, maar op een geschikte locatie buiten de stad. Ieder weldenkend mens verstaat immers dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort.”

  1. REPORTAGE. “Een nieuw stadion midden in een woonwijk? Onvoorstelbaar!” Op pad in de Lange Molenstraat, waar ze zich blijven verzetten tegen bouw voetbaltempel Club Brugge
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. “Een nieuw stadion midden in een woonwijk? Onvoorstel­baar!” Op pad in de Lange Molen­straat, waar ze zich blijven verzetten tegen bouw voetbaltem­pel Club Brugge

    “Op in je voortuin plassende voetbalsupporters zit hier niemand te wachten.” In de Lange Molenstraat, zeg maar bij de achterburen van het nieuwe Club-stadion, zijn ze niet opgezet met het toekennen van de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe voetbaltempel. Wij trokken op pad in de straat die in de schaduw van het nieuwe stadion komt te liggen.