Aaron Van Lersberghe (m.) pakte de Vlaams titel op de 1500m bij de scholieren.
Volledig scherm
Aaron Van Lersberghe (m.) pakte de Vlaams titel op de 1500m bij de scholieren. © Ludo Van de Sande / RV

Aaron Van Lersberghe wint goud op Vlaams Kampioenschap 1500m : “Tactisch plannetje klopte helemaal”

Op het Vlaams Kampioenschap voor cadetten en scholieren behaalde Olympic Brugge twee medailles. Nils van Romswinkel snelde naar het zilver op de 400m horden bij de scholieren in een knappe tijd van 55.45 en Aaron Van Lersberghe, eveneens bij de scholieren, kroonde zich tot Vlaams kampioen op de 1500m. De Bruggeling klokte af na een tijd van 4.11.47. 

 1. Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspelen een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duivenstront”
  PREMIUM
  Brugge

  Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspe­len een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duiven­stront”

  Wat Bert Vertommen doet, is uniek in België. Antieke volks- en caféspelen – denk aan sjoelbakken, biljarttafels en flipperkasten – die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, herstelt de Bruggeling in ere. Van de commissie ‘Ambachtslieden’ van de federale overheidsdienst Economie heeft hij nu de felbegeerde titel van ambachtsman gekregen. “Ik ben zó gelukkig als ik zie dat kinderen en volwassenen er nadien weer plezier aan beleven.”
 2. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
  PREMIUM
  Brugge

  Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

  Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.