Volledig scherm
De 91-jarige man kwam met zijn rollator in het water aan de Katelijnepoortbrug © Jan Van Maele

91-jarige man overleden nadat hij met rollator in water belandt aan Katelijnepoortbrug

Aan de Katelijnepoortbrug is maandagavond een 91-jarige man om het leven gekomen. Uit onderzoek blijkt het om een wanhoopsdaad te gaan. 

Het bejaarde slachtoffer kwam met zijn rollator in het water terecht op een plekje naast de brug ter hoogte van een aanlegsteiger. De hulpdiensten konden de man nog uit het water halen en probeerden hem aan de oever te reanimeren. De hulp kwam echter te laat. De 91-jarige overleed ter plaatse. De brandweer plaatste een tent over het lichaam om het af te schermen van voorbijgangers. Het parket werd ingelicht en uit onderzoek bleek het om een wanhoopsdaad te gaan. De man woonde in een bejaardentehuis even verderop. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op www.zelfmoord1813.be of het gratis nummer 1813.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.