Volledig scherm
De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen © Mathias Mariën

75-jarige betrapt inbreker in toilet en sluit hem op: Brugse politie zet extra patrouilles na zes inbraken

De politie van Brugge zal de komende tijd extra patrouilleren in en rond de wijk Malehoek nadat er de jongste tijd zes keer werd ingebroken. 

Afgelopen vrijdagnacht was het opnieuw prijs toen een 75-jarige vrouw plots oog in oog stond met een inbreker die een bivakmuts droeg. In een reflex sloot ze de man - die was binnengekomen via een klein raampje in het toilet - op in het kleinste kamertje, waarna ze boven de politie alarmeerde. Bij aankomst van de agenten was de inbreker echter alweer gevlucht via hetzelfde kleine raam. De bewoonster was danig onder de indruk, maar bleef ongedeerd. De politie stelt wel vast dat de buurt rond de Malehoek al enige tijd het doelwit is van dieven en alarmeerde het plaatselijke BIN-netwerk. De komende tijd zullen er dus ook extra patrouilles ingezet worden. De politie vraagt extra waakzaam te zijn en verdachte zaken meteen te melden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. WONEN. Binnenkijken in de assistentiewoning van de toekomst
    Aangeboden door Skyline Europe

    WONEN. Binnenkij­ken in de assisten­tie­wo­ning van de toekomst

    De assistentiewoning anno 2019 staat mijlenver van het grijze beeld dat veel mensen van een traditioneel rusthuis hebben. Een luxueuze woning met zicht op zee, een volledig uitgeruste wellness- en fitnessruimte, een loungeruimte en een pendelbus die bewoners naar individuele of groepsactiviteiten brengt zijn slechts een aantal voorbeelden van wat het woonzorgcentrum in 2019 te bieden heeft. Kris Langbeen van projectontwikkelaar Skyline Europe gidst ons door één van de opvallendste assistentiewoningen die dit jaar de deuren openen: residentie Duinenzee in De Panne.