Kinderen van Immaculata hebben het Sportkompas al eens uitgetest en zullen dat dit jaar opnieuw doen.
Volledig scherm
Kinderen van Immaculata hebben het Sportkompas al eens uitgetest en zullen dat dit jaar opnieuw doen. © Benny Proot

565 Brugse leerlingen gaan op zoek naar hun ideale sport met behulp van wetenschappelijk onderbouwde Sportkompas

BruggeVoor het derde jaar op rij krijgen Brugse scholen de kans om het Sportkompas uit te testen. Dat is een oriëntatietool die kinderen helpt bij het kiezen van de juiste sport. In totaal gaat het over 565 leerlingen.

 1. Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronajaren zullen ze dit appreciëren”
  Brugge

  Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronaja­ren zullen ze dit apprecië­ren”

  De spontane titelviering van de Clubfans rond het Jan Breydelstadion en de Platse is zonder incidenten verlopen. De cafébazen op het plein beleefden een topdag, maar kijken al uit naar zondag. Dan staat een nieuw kampioensfeest gepland, voor en na de wedstrijd tegen Anderlecht. “We werken met alle horecazaken op het plein samen”, zegt Nick Dhoest van Den Comptoir. Eén dag later is het dan – opnieuw – feest, mét de spelers.
 2. Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstoffen een pak duurder geworden”
  PREMIUM
  Brugge

  Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstof­fen een pak duurder geworden”

  De biermarkt is ‘zeer gespannen’, door de steeds duurder wordende grondstoffen. Er dreigt onder meer een schaarste aan glas voor de productie van flesjes. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen zullen geraakt worden. “We hebben onze Brugse Zot al duurder moeten maken, en er zit mogelijk nog een prijsstijging aan te komen”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan.