Het BMCC in Brugge
Volledig scherm
Het BMCC in Brugge © Benny Proot

450 Belgische orthopedische chirurgen volgen congres in Brugs BMCC

BruggeHet Orthopaedica Belgica 2022 congres rond het thema ‘The Value of Technology in Orthopaedics’, met 450 Belgische orthopedische chirurgen, vindt momenteel plaats in het Brugse BMCC.

  1. Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrechteniconen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”
    PREMIUM
    Brugge

    Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrech­te­ni­co­nen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”

    Meer nog dan van hun geweldige sportprestaties kent de wereld de Amerikaanse atleten Tommie Smith en John Carlos van één van de meest iconische sportfoto’s. Tijdens de podiumceremonie van de 200 meter op de Olympische Spelen van 1968 staken de zwarte atleten hun vuist de lucht in. Ze zijn sindsdien dé rolmodellen van de huidige 'Black Lives Matter’-beweging en een stichtend voorbeeld voor onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku. Vrijdag brachten de twee een bezoek aan Brugge.