De studentenhuizen aan het Europacollege.
Volledig scherm
De studentenhuizen aan het Europacollege. © Mathias Mariën

350 studenten Europacollege in quarantaine na 22 positieve coronatesten: “Politie zal meteen optreden bij overtreding”

350 studenten van het Europacollege in Brugge zitten momenteel in quarantaine na 22 positieve testen op Covid-19. Alle lessen van het Europacollege verlopen momenteel online. Wie met de besmette studenten in contact is gekomen, moet in isolatie in afwachting van een test. De andere jongeren mogen alleen hun kamer verlaten om boodschappen te doen. De Brugse politie zal hier streng op toezien en meteen optreden bij een overtreding.

  1. Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspelen een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duivenstront”
    PREMIUM
    Brugge

    Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspe­len een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duiven­stront”

    Wat Bert Vertommen doet, is uniek in België. Antieke volks- en caféspelen – denk aan sjoelbakken, biljarttafels en flipperkasten – die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, herstelt de Bruggeling in ere. Van de commissie ‘Ambachtslieden’ van de federale overheidsdienst Economie heeft hij nu de felbegeerde titel van ambachtsman gekregen. “Ik ben zó gelukkig als ik zie dat kinderen en volwassenen er nadien weer plezier aan beleven.”