De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

30 maanden cel voor vijftiger die cocaïne verkocht "om medische kosten voor zieke hond te kunnen betalen”

BruggeEen 52-jarige Bruggeling heeft een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden gekregen voor de verkoop van cocaïne. Christof V. verkocht de drugs naar eigen zeggen om de zware medische kosten voor z’n hond te kunnen betalen.

 1. Handelaars van Smedenstraat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteitswinkels aanwezig”
  PREMIUM
  Brugge

  Handelaars van Smeden­straat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteits­win­kels aanwezig”

  “Akkoord, er is heel wat veranderd, het is hier wat multicultureler geworden, maar er is nog altijd een bijzonder gevarieerd aanbod aan lokale handelszaken.” Dat is de boodschap die het handelaarscomité van de Brugse Smedenstraat verspreidt nadat Brugse chef Filip Claeys het aanbod aan winkels in deze krant als ‘eenheidsworst’ omschreef. Ze vinden dat hun straat de laatste jaren de perceptie wat tegen heeft.
 2. “Ja, we zijn zwakke weggebruikers. Maar ook voor ons gelden de verkeersregels”: Brugse Fietsersbond roept op tot actie nadat helft van fietsers niet in orde blijkt bij controle
  PREMIUM
  Brugge

  “Ja, we zijn zwakke weggebrui­kers. Maar ook voor ons gelden de verkeersre­gels”: Brugse Fietsers­bond roept op tot actie nadat helft van fietsers niet in orde blijkt bij controle

  “De weinig fraaie resultaten tonen dat preventie én repressie broodnodig blijven.” De Brugse politie is duidelijk: het gedrag van de fietsers moet beter. En dat begint bij een degelijke verlichting. Afgelopen vrijdag bleek bij een grootschalige controleactie dat de helft van de tweewielers in overtreding was en dat moet veranderen, vinden ze ook bij de Brugse Fietsersbond. “We kunnen niet alles op de automobilisten steken", zegt voorzitter Geert Demeyere.