De expo '18 in '80' eindigt zondag.
Volledig scherm
De expo '18 in '80' eindigt zondag. © Benny Proot

3.000 bezoekers proeven van expo ‘Ik was 18 in ‘80'

BruggeDe expo ‘Ik was 18 in ‘80' in het Brugse Stadsarchief heeft liefst 3.000 mensen verleid tot een bezoek. Dat is een succes. Zondag eindigt de tentoonstelling rond muziek in 1980 met een concert van enkele leden van de band Red Zebra.

 1. “Er hangt vogelpoep aan uw trui”: Latijns-Amerikaanse pickpockets in Brugse binnenstad bestelen toeristen met list
  Brugge

  “Er hangt vogelpoep aan uw trui”: La­tijns-Amerikaan­se pickpoc­kets in Brugse binnenstad bestelen toeristen met list

  Een trio uit Latijns-Amerika hangt tussen 30 en 37 maanden cel boven het hoofd, omdat ze in 2019 en 2020 een hele reeks diefstallen pleegden in de Brugse binnenstad. Ze viseerden vooral nietsvermoedende buitenlandse toeristen. “Ze besmeurden kledij van slachtoffers met vogelpoep en waren daarna ‘zo behulpzaam’ om dat te helpen afvegen. Intussen gingen ze aan de haal met portefeuilles”, aldus het Openbaar Ministerie.
 2. RESTOTIP. Boem Patat in Brugge: "Gevulde aardappel zoals je hem nog nooit gegeten hebt”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Boem Patat in Brugge: "Gevulde aardappel zoals je hem nog nooit gegeten hebt”

  Aan het Astridpark in Brugge baten Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale sinds kort restaurant Boem Patat uit. Hun concept is simpel, maar ook even origineel: gepofte aardappelen met vullingen uit alle hoeken van Europa. De menukaart van Boem Patat maakte ons nieuwsgierig, dus gingen we de gerechten gewoon even uittesten. En het moet gezegd: teleurstellen deed het concept allerminst. Lees hier meer restotips.