Basisschool Paalbos in Brugge staat te blinken in het fluo.
Volledig scherm
Basisschool Paalbos in Brugge staat te blinken in het fluo. © RV

25 nieuwe fietshelmen voor het eerste leerjaar van basisschool Paalbos

BruggeDe Strapdag is in Brugge niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vooral de leerlingen van basisschool Paalbos stonden te blinken in hun vel, want ze kregen nieuwe fietshelmen.

 1. Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”
  PREMIUM
  Brugge

  Telg van succesvol­le horecafami­lie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

  Zijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.
 2. Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paardenbril op te zetten”
  Brugge

  Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paarden­bril op te zetten”

  “Met deze titel gaan er deuren open, het is heel mooi om dat om mijn cv te kunnen zetten.” Eén dag nadat hij werd uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021 geniet Dries Corneillie (28) uit Zedelgem met volle teugen. De sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge leerde de liefde voor het vak kennen in hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij maandag met open armen werd ontvangen.