Basisschool Paalbos in Brugge staat te blinken in het fluo.
Volledig scherm
Basisschool Paalbos in Brugge staat te blinken in het fluo. © RV

25 nieuwe fietshelmen voor het eerste leerjaar van basisschool Paalbos

BruggeDe Strapdag is in Brugge niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vooral de leerlingen van basisschool Paalbos stonden te blinken in hun vel, want ze kregen nieuwe fietshelmen.

 1. LEVENSVERHAAL. Brugges bekendste kaasboerin Lut Willems (78), bijna een halve eeuw uitbaatster van het Diksmuids Boterhuis, is overleden: “Ze was iemand om naar op te kijken”
  PREMIUM
  Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Brugges bekendste kaasboerin Lut Willems (78), bijna een halve eeuw uitbaat­ster van het Diksmuids Boterhuis, is overleden: “Ze was iemand om naar op te kijken”

  Lut Willems, de bekende kaasboerin van het Diksmuids Boterhuis in hartje Brugge, is thuis overleden. Ruim tien jaar geleden trok ze de deur van de kleine, propvolle kwaliteitszaak in de Geldmuntstraat achter zich dicht. De Brugse kaasboerin en haar winkel waren bijna vijftig jaar lang een fenomeen in Brugge. Ze is 78 jaar geworden.
 2. Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprinses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprin­ses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”

  “Ik kreeg honderden felicitaties, waaronder een heel pak uit de Filipijnen.” Claire Lansenebre (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen, is een meisje met een verhaal. In de Filipijnen - haar vroegere thuisland - was ze al eens finaliste van Miss Teen Filipina. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar mama en zus naar België. “Een cultuurshock, maar ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg", zegt Claire, die wel net haar job bij Knokkes bekendste horecazaak is kwijtgespeeld.
 3. REPORTAGE. Is Brugge binnenkort écht het Venetië van het Noorden en legt het beperkingen op aan toeristen die de stad maar kort bezoeken? “Elke toerist is welkom, maar...”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Is Brugge binnenkort écht het Venetië van het Noorden en legt het beperkin­gen op aan toeristen die de stad maar kort bezoeken? “Elke toerist is welkom, maar...”

  Dat de Brugse schepen van Toerisme Mieke Hoste (Vooruit) wil dat de ‘overlast' van cruise- en excursietoeristen ingeperkt wordt, is woensdag duchtig becommentarieerd bij de toeristische hotspots in Brugge. Hoste wil maatregelen zoals in Venetië, waarbij extra belastingen of beperkingen op het aantal arriverende bussen geen taboe zijn. Zaakvoerders van drie belangrijke bezienswaardigheden laten er hun licht over schijnen.