Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

19-jarige fietsers roven handtassen van bejaarde dames: tot 3 jaar cel gevraagd

Twee Bruggelingen van 19 jaar riskeren elk een fikse celstraf, omdat ze zes bejaarden ofwel beroofden van hun handtas, ofwel andere kleinoden buitmaakten. Ze reden telkens in volle vaart op hun fiets langs het slachtoffer en trokken met geweld de handtas mee. Met de opbrengst kochten ze voornamelijk drugs.

Begin 2018 werd Brugge geteisterd door dergelijke diefstallen met geweld. Nu blijken S.V. en N.D. voor minstens zes feiten verantwoordelijk te zijn. S.V. pleegde twee handtasroven, maar stal ook een fiets van een bejaarde, haalde met een gestolen bankkaart heel wat geld af en pleegde een diefstal in de Colruyt. Hij riskeert 2 jaar cel. N.D. deed dan weer alle zes feiten en riskeert 3 jaar cel. “We kunnen op zijn minst zeggen dat de feiten erg laf zijn”, sprak de procureur. “Het gaat ook om slachtoffers van een zekere ouderdom. Telkens fietsten ze langs het slachtoffer en grepen de handtas vast. Ze bleven een tijd buiten schot tot de bankkaart van een van de slachtoffers gebruikt werd in het Kruidvat. Zo kwam S.V. in het vizier. Hij werd ook herkend via camerabeelden.” 

Coke kopen

S.V. verbleef toen in een jeugdinstelling in Sint-Andries en daar werd de gestolen fiets teruggevonden. Hij vloog achter tralies, maar weigerde de naam van N.D. te zeggen. Maar ook die kon later, na nieuwe feiten, opgepakt worden. Drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. De twee jongens richtten zich vol spijt tot hen: “Het spijt ons enorm. We kunnen niet goed maken wat we deden, maar zullen jullie vergoeden. We zullen iets maken van ons leven.” De jongens hadden al toegegeven dat ze het geld voornamelijk gebruikten om cocaïne te kopen. 

Een van de slachtoffers, de 81-jarige C. sprak de jongens ook aan: “Jullie moeten echt iets maken van jullie leven. Zoek werk en hou je met iets nuttig bezig”, sprak ze. De advocaten van de jongens vroegen om een werkstraf. Vonnis op 17 juli.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tips van de week: Rock Zerkegem, Tripeldagen en Beachfestival

    Tips van de week: Rock Zerkegem, Tripelda­gen en Beachfesti­val

    Op de weide langs de Schooiweg vindt zaterdag de twaalfde editie plaats van Rock Zerkegem. Headliner zijn dit jaar The Psychotic Monks. De organisatie wist voor deze editie opnieuw heel wat mooie namen te strikken. Naast lokaal talent komen zaterdag ook enkele internationale groepen optreden. Naast The Psychotic Monks staan onder meer Double Veterans, Pink Room, BRLRS, Vision 3D, SLIFT en Lewsberg op het podium. Go!Zilla stond op de oorspronkelijke affiche, maar annuleerde hun optreden. Zij worden vervangen door Budget Trash. Tickets aan de deur kosten 20 euro.
  2. Brugse foodie Ellen Charlotte Marie krijgt 10 (!) bladzijden in Amerikaans magazine: “Ongelooflijke reclame voor mijn nieuwe kookboek”

    Brugse foodie Ellen Charlotte Marie krijgt 10 (!) bladzijden in Amerikaans magazine: “Ongeloof­lij­ke reclame voor mijn nieuwe kookboek”

    De Brugse foodie, fotografe en kookboekauteur Ellen Charlotte Marie (39) krijgt - als eerste Belg - van het Amerikaanse lifestyletijdschrift Origin Magazine een prachtig forum. Op maar liefst 10 bladzijden mag Ellen in het glossy blad haar vegan- en plantaardige gerechten presenteren aan een buitenlands publiek. “Een gedroomde reclame voor mijn derde kookboek ‘Everyday Vegan’ dat in november ook in een Engelstalige versie verschijnt.”