Volledig scherm
© BELGA

17 vluchtelingen gevat in Zeebrugge

Bij een controleactie in Zeebrugge zijn woensdagavond zeventien vluchtelingen aangehouden. 

De scheepvaartpolitie hield een actie tegen illegalen in en rond het havengebied. Er werden zeventien vluchtelingen aangehouden, waarvan er één het bevel tot gevangenneming kreeg. Eén vluchteling werd naar een opvangcentrum overgebracht. De anderen kregen een bevel het grondgebied te verlaten. “Zulke acties worden geregeld georganiseerd en we zullen dit in de toekomst ook blijven doen”, zegt de politie. 

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”