Volledig scherm
De politie deed de nodige vaststellingen. © JHM

11 verdachten opgepakt in onderzoek naar moordpoging op ex-lid van motorbende

De federale gerechtelijke politie is dinsdagochtend in alle vroegte binnengevallen op verscheidene locaties in West-Vlaanderen, onder meer in Wingene en Zwevezele. In totaal zijn 11 mensen opgepakt. Volgens het Brugse parket houden de invallen verband met een moordpoging eind 2018 op een Brugs ex-lid van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele. 

In het belang van het onderzoek kan het parket niet veel informatie kwijt. Vast staat dat de speurders onder andere binnenvielen in woningen in Wingene en Zwevezele. “In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek zijn daarbij meerdere huiszoekingen uitgevoerd”, bevestigt het Brugse parket. “Daarbij werden elf verdachten gearresteerd. Het gaat om een onderzoek naar onder andere een moordpoging in december 2018, gepleegd op een ex-lid van een motorbende. De elf verdachten worden verhoord en zullen in de loop van de dag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.”

Vergeldingsactie

Volgens onze informatie ging het destijds om een vergeldingsactie, omdat het slachtoffer de leider van de motorbende No Surrender MC zou verlinkt hebben. Hij werd ontvoerd en op drie locaties toegetakeld. De bewuste motorclub had een beruchte reputatie en is ondertussen opgedoekt. Het Brugse slachtoffer overleefde de aanval wel, maar was zwaargewond. 

Aanval op clubhuis in Halle

Maandag moeten verscheidene verdachten zich ook al verantwoorden in de Brusselse correctionele rechtbank . Tien leden van No Surrender MC staan terecht voor een aanval op het clubhuis van een rivaliserende motorbende in Halle in april 2018. Drie leden van de rivaliserende MC Immortals raakten zwaargewond en een groot deel van het cafémeubilair sneuvelde. De aanvallers gingen er ook vandoor met de vesten van de Immortals-leden. Ze riskeren er tot twintig jaar cel. 

 1. Heel de binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  Heel de binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is, laveren tussen de modder op de Burg en werken op de Vismarkt: het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen weer begint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.
 1. WEEKENDTIPS. Van de vrienden van Wendy, over een kindervoorstelling tot een grote paddenoverzet
  PREMIUM

  WEEKEND­TIPS. Van de vrienden van Wendy, over een kindervoor­stel­ling tot een grote paddenover­zet

  Op 6 februari 2020 vierde Wendy Van Wanten haar zestigste verjaardag en dat is goed voor een feestjaar. Dat doet ze met een geweldig feest in het casino Kursaal in Oostende. De fans mogen zich verwachten aan een drie uur durende show vol met optredens, smeuïge anekdotes en verhalen over haar leven en uiteraard enkele onaangekondigde verrassingen. De vrienden die langskomen zijn niet de minste. Verwacht je aan Steve Tielens, Jo Vally, Jan Wuytens, Luc Steeno en René Froger. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een stevig feestje van te maken. De show vindt op zaterdag 29 februari om 20 uur plaats. Tickets zijn nog te koop, net als formules met culinaire toets. Info: kursaaloostende.be.
 2. Toekomstige papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeciaalzaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

  Toekomsti­ge papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeci­aal­zaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

  In de babyspeciaalzaak van ex-Miss België Cilou Annys (28) valt er voortaan ook voor mannen iets te beleven. Een oude opslagruimte is er omgetoverd tot ‘mancave’. Toekomstige vaders kunnen er iets drinken en naar tv kijken en ondertussen ook het autozitje of de kinderwagen kiezen. “We merken dat sommige mannen zich anders wel vervelen”, glimlacht Cilou Annys.