1. “Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft”: doodgestoken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrinkingsdood
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  “Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft”: doodgesto­ken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrin­kings­dood

  Ze ging afgelopen weekend meteen een bloemetje leggen op de plaats waar Milan M. (15) werd doodgestoken. Niet verwonderlijk, want Marianne Steen (55) uit Oostkamp had zes jaar geleden zélf haar leven te danken aan de jonge Bruggeling. “Als hij en zijn vriend me toen niet gered hadden, was ik er wellicht niet meer geweest”, vertelt ze zwaar aangedaan.
 1. School doodgestoken Milan (15) in diepe rouw na tragisch overlijden: “Hij was een prachtige jongeman met een enorm potentieel”
  PREMIUM
  Brugge/Oostkamp

  School doodgesto­ken Milan (15) in diepe rouw na tragisch overlijden: “Hij was een prachtige jongeman met een enorm potentieel”

  “We zijn zeer zwaar aangeslagen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Milan. Als directie doen we al het nodige om zijn klasgenoten en alle andere leerlingen bij te staan.” De directie van Element, de school van de betreurde Milan M. (15), contacteerde de voorbije dagen alle ouders van de medeleerlingen persoonlijk. “We willen vandaag alle vragen van de kinderen beantwoorden”, klinkt het.
 1. Hoe een 15-jarige jongen werd doodgestoken in Oostkamp: “Jordy verdedigde zich. Hij werd al een tijdje opgejaagd en bedreigd”
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  Hoe een 15-jarige jongen werd doodgesto­ken in Oostkamp: “Jordy verdedigde zich. Hij werd al een tijdje opgejaagd en bedreigd”

  “Jordy zou nooit zomaar iemand aanvallen. Hij heeft zich verdedigd.” Familieleden van Jordy D. (19) uit Oostkamp, verdachte van de steekpartij gisteravond die fataal afliep voor de 15-jarige M.M. uit Brugge, zijn niet van plan om hem te laten vallen. “Jordy voelde zich al een tijdje opgejaagd. Donderdag nog probeerden mannen met bivakmutsen zijn woning binnen te dringen.”
 2. “Ja, we hebben getwijfeld of we na 118 jaar in de Smedenstraat zouden blijven”: fietsenzaak Provan blijft Brugse poortstraat trouw, maar verhuist tijdelijk naar overkant
  PREMIUM
  Brugge

  “Ja, we hebben getwijfeld of we na 118 jaar in de Smeden­straat zouden blijven”: fietsen­zaak Provan blijft Brugse poort­straat trouw, maar verhuist tijdelijk naar overkant

  “De voordelen wegen hier nog altijd op tegen de nadelen, een oude eik verplant je niet." Zaakvoerders Nico Vandewiele en Wim Proot van fietsenzaak Provan hebben na beraad besloten om ook minstens de komende twintig jaar in de Brugse Smedenstraat te blijven. De poortstraat staat al een paar jaar onder druk van buitenlandse nieuwkomers, dat zelfs de stad al een pand inpalmde voor onder andere de wijkagent. “Maar hier zijn nog zoveel mooie zaken dat we daar graag deel van uitmaken.”
 1. Corona deert Zoute GP toch (een beetje): “Sommige eigenaars van droomwagens willen niet naar België komen”
  Knokke-Heist/Brugge

  Corona deert Zoute GP toch (een beetje): “Sommige eigenaars van droomwa­gens willen niet naar België komen”

  De Zoute GP, het prestigieuze auto-event waarvoor fanaten van heinde en verre naar Knokke-Heist komen, doet dit jaar voor het eerst ook Brugge aan... al strooit de coronacrisis nog altijd deels roet in het eten. “We hadden het zelf ook graag anders gezien", zegt organisator Filip Bourgoo. Toch valt er nog heel moois te beleven en te spotten aan zee en in de Brugse binnenstad.
 2. In 30 jaar tijd was Brugse stadsschuld nooit zo laag als nu: “Heel voorzichtig geweest tijdens de coronacrisis, maar nu gaan we weer lenen en investeren”
  PREMIUM
  Brugge

  In 30 jaar tijd was Brugse stads­schuld nooit zo laag als nu: “Heel voorzich­tig geweest tijdens de coronacri­sis, maar nu gaan we weer lenen en investeren”

  Nooit eerder in de laatste dertig jaar was de Brugse stadsschuld zo laag, ondanks de coronacrisis. Met 814 euro per inwoner schulden doet Brugge het véél beter dan andere centrumsteden, op Turnhout na. “En toch realiseren we heel veel nieuwe projecten en investeren we meer dan 350 miljoen euro”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).