1. Spider-Man en Charmander op je mondmasker, en zo zie je tóch blije gezichtjes in basisschool Mozaïek in Brugge: “Het is niet zo erg om er eentje op te zetten”
  Brugge

  Spi­der-Man en Charmander op je mondmasker, en zo zie je tóch blije gezichtjes in basis­school Mozaïek in Brugge: “Het is niet zo erg om er eentje op te zetten”

  Geen protesterende ouders aan de schoolpoort in Brugge, waar sinds maandag ook kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen in de klas. In basisschool Mozaïek in Sint-Kruis zagen we de meest kleurrijke exemplaren, ook met opdrukken van helden als Spider-Man en Pokémon-figuurtje Charmander. “Verscheidene klassen moesten de voorbije weken in quarantaine. We zijn nu gewoon blij dat we de kinderen mogen verwelkomen”, zegt directeur Sophie Busschaert.
 2. Horeca-uitbaters op ‘t Zand reageren op mislukte kerstmarkt op het plein: “Dit is de kroniek van een aangekondigde flop”
  PREMIUM
  Brugge

  Horeca-uitbaters op ‘t Zand reageren op mislukte kerstmarkt op het plein: “Dit is de kroniek van een aangekon­dig­de flop”

  Het is over en uit voor de kerstmarkt op 't Zand, waar maandag niemand nog de kraampjes in de zwarte containers opende. Voor handelaarskring Pluzand is dat een immense ontgoocheling, want ze vragen al drie jaar om een eigen kerstmarkt. “En toch hadden we dit voorspeld: het is de kroniek van een aangekondigde flop", zegt Marc Vandamme. Ze vrezen dat er volgend jaar géén kerstmarkt meer komt op ‘t Zand. “Wij weten waar we die wél zouden organiseren.”
 1. Jarenlang gevraagd om kerstmarkt, maar nu sluiten laatste kraampjes op ‘t Zand amper één week na opening al definitief: “Het heeft geen zin om te blijven”
  PREMIUM
  Brugge

  Jarenlang gevraagd om kerstmarkt, maar nu sluiten laatste kraampjes op ‘t Zand amper één week na opening al definitief: “Het heeft geen zin om te blijven”

  Het is over en uit voor de kerstmarkt op ’t Zand in Brugge. Op zaterdag bleven er nog drie van de 20 standhouders over, maar ook zij sluiten de deur van hun zwarte container voor dit jaar. “Het heeft werkelijk geen zin om hier te blijven”, klinkt het bij de laatste standhouders. Bij het Brugs Handelscentrum geven ze toe dat het een regelrechte flop is geworden. “Het ligt aan de locatie. Op de Markt en het Simon Stevinplein komt wél volk", zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Blijft nu de vraag wat de toekomst brengt voor een kerstmarkt op ‘t Zand.
 1. “Niet normaal! Alles stond klaar om te openen, tot de melding van HLN binnenkwam ...”: Uitbaters Brugse binnenspeeltuin misnoegd over plotse sluiting zonder voorafgaande communicatie
  PREMIUM
  Brugge

  “Niet normaal! Alles stond klaar om te openen, tot de melding van HLN binnenkwam ...”: Uitbaters Brugse binnen­speel­tuin misnoegd over plotse sluiting zonder voorafgaan­de communica­tie

  “Hoe is dit mogelijk? Er zijn geen woorden voor. Mijn man is té emotioneel om te reageren. De manier waarop ... niet te begrijpen.” Filip Loyson en Cathy Talloen, uitbaters van De Toverplaneet in Brugge, konden hun ogen nauwelijks geloven, toen ze zaterdagochtend een pushmelding kregen van HLN.be: ook de binnenspeeltuinen moeten sluiten. En dat terwijl er een dag eerder met geen woord over gerept werd tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
 2. Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmaskers, tot het startschot klinkt”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmas­kers, tot het startschot klinkt”

  Met ruim 3.000 sportievelingen kan de Brugse Kerstloop van vrijdag terugblikken op een topeditie. Want zelfs in tijden van stijgende coronacijfers hebben mensen nood aan sport, zij het dan met heel veel voorzorgsmaatregelen, Covid Safe Ticket én mondmaskers tot het startschot weerklinkt. Wij stuurden onze sportiefste journalist naar de Brugse stratenloop voor zes kilometer…genieten.
 1. Opvallende nieuwkomer in Brugse winkelstraat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbelevingswinkel
  Brugge

  Opvallende nieuwkomer in Brugse winkel­straat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbele­vings­win­kel

  Elke hond gezond en gelukkig maken: zo luidt de missie van BuddyBites, het bedrijf dat persoonlijke hondenvoeding maakt. De Belgische startup wil nog meer in contact staan met elk hondenbaasje en opent hiervoor een eerste fysieke pop-upbelevingswinkel voor honden in centrum Brugge. “Vaak staan hondenbaasjes niet stil bij de voeding die ze hun oogappel serveren", zegt oprichter Mattijs Brandt (26).
 1. Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsarchief kan het: virtualrealityfilm flitst je terug naar het jaar 1441
  Brugge

  Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsar­chief kan het: virtualrea­li­ty­film flitst je terug naar het jaar 1441

  Belangrijke dag in Brugge, waar vrijdag voor het eerst een EuroMillions-trekking georganiseerd wordt. Brugge viert de 580ste verjaardag van de loterijen zoals we die nu kennen in stijl. In het Stadsarchief duik je in het verleden met een virtualrealityfilm over de eerste ‘lotinghe’ in 1441 en kan je de balletjes en trommels door de eeuwen heen bewonderen.
 2. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

  Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.