1. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak vraagt tevergeefs om voorwaardelijke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”
  PREMIUM
  Brugge/Koekelare

  Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak vraagt tevergeefs om voorwaarde­lij­ke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”

  Een 43-jarige poetsvrouw uit Koekelare blijft twee maanden langer in de cel voor een moordpoging op haar liefdesrivale in Brugge. Dat heeft de raadkamer beslist. Sandra V. vroeg tevergeefs om vrijgelaten te worden onder voorwaarden. “Ze is niet gevaarlijk en wil terug kunnen zorgen voor haar vier kinderen", zegt haar advocaat Bram Elyn.
 2. Bruggeling lag twee dagen in coma na hevige vlammen in rijhuis, nu zit hij in de cel voor brandstichting
  PREMIUM
  Brugge

  Bruggeling lag twee dagen in coma na hevige vlammen in rijhuis, nu zit hij in de cel voor brandstich­ting

  Een 32-jarige Bruggeling zit in de cel op verdenking van brandstichting in zijn eigen huis langs de Koolkerkse Steenweg. Aanvankelijk werden geen duidelijke sporen van kwaad opzet gevonden, tot een branddetectiehond vorige week alsnog twee verdachte brandhaarden ontdekte. De man, die na de vlammen zelf twee dagen in coma lag, ontkent in alle toonaarden. “Hij had geen enkel motief”, zegt zijn advocaat.
 1. Plots loopt het als een trein... Bombardier werft 180 nieuwe werknemers aan: “Eindelijk lacht de toekomst ons opnieuw toe”
  Brugge

  Plots loopt het als een trein... Bombardier werft 180 nieuwe werknemers aan: “Eindelijk lacht de toekomst ons opnieuw toe”

  Na jaren van herstructurering heeft Bombardier opnieuw een échte toekomst in Brugge. De trein- en trambouwer kondigt de komst van 180 extra werknemers aan, nu er voor minstens de komende vijf jaar een vol orderboek is. En er is ook weer een autonoom management voor Brugge. “We zullen 6 miljoen euro investeren in dit bedrijf”, zegt de nieuwe sitemanager Michel Huyghe.
 2. LEKKER LOKAAL Takeaway. Quatre Mains: “Een glimlach op het gezicht in monotone dagen”
  PREMIUM
  Brugge

  LEKKER LOKAAL Takeaway. Quatre Mains: “Een glimlach op het gezicht in monotone dagen”

  In onze speurtocht naar de beste takeaway van de streek kwam ons restaurant Quatre Mains in Brugge ter ore. Quatre Mains? Dat is toch intussen Quatre Vins geworden, horen we je denken? Een beetje verwarrend, maar in afhaaltijden wordt nog die eerste naam gebruikt. Je kan er kiezen tussen een Luv Box of Weekly Box. We gaan voor die tweede, scherp geprijsd aan 55 euro voor twee personen. Lees hier meer restaurantrecensies.
 3. Brugse politie zoekt koortsachtig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse politie zoekt koortsach­tig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”

  Wie heeft tientallen wagens bekrast in Assebroek en Sint-Kruis? Op die vraag hoopt de Brugse politie zo snel mogelijk een antwoord te vinden. De voorbije dagen bewerkte een vandaal het ene na het andere voertuig met een scherp voorwerp: nu al 34, en er volgen nóg aangiftes. Voor de slachtoffers zit er niks anders op dan te hopen dat de dader vlug wordt gevat. “Anders draaien we zelf op voor de kosten."
 1. Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”
  PREMIUM
  Brugge

  Kaassomme­lier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

  De wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.