1. Extra patrouilles in Brugge na vechtpartijen én afpersing, opgepakte minderjarigen kennen hun straf: “We willen duidelijk signaal geven”
  Brugge

  Extra patrouil­les in Brugge na vechtpar­tij­en én afpersing, opgepakte minderjari­gen kennen hun straf: “We willen duidelijk signaal geven”

  De Brugse politie gaat extra patrouilleren op plaatsen waar jongeren geregeld samentroepen. Dat gebeurt na een reeks vechtpartijen waarbij minderjarigen betrokken waren. Zij kregen huisarrest van de jeugdrechter en moeten onder andere gemeenschapsdienst uitvoeren. Ondertussen blijken al meerdere gevallen van afpersing aan het station zijn gemeld. Ook in dat dossier is een minderjarige opgepakt.
 1. “Gezonder dan bier en wijn en nog lekker ook”: Brugse bartender wil met alcoholisch bruiswater Benelux veroveren
  Brugge

  “Gezonder dan bier en wijn en nog lekker ook”: Brugse bartender wil met alcoho­lisch bruiswater Benelux veroveren

  Hét drankje van de toekomst wordt het genoemd. In Amerika is het een ware hype en dus besloot de Brugse bartender Ran Van Ongevalle een eigen ‘hard seltzer' te creëren. Met ‘Young Heart Seltzer’ wil hij eerst de Benelux en later de internationale markt veroveren. “Jonge mensen zijn heel bewust geworden van wat ze drinken. Het is dan ook laag in suikers en calorieën. Al mijn ervaring zit in deze smaken”, zegt Ran. Wij gingen al eens proeven.
 1. Corona doet Brugse stadskas beven, maar niet breken: “Nog zo’n jaar zou moeilijk te verteren zijn”
  Brugge

  Corona doet Brugse stadskas beven, maar niet breken: “Nog zo’n jaar zou moeilijk te verteren zijn”

  Eén jaar coronacrisis heeft de Brugse stadskas in totaal 23 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2020, die maandag op de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Ondanks die vele minderinkomsten door het gebrek aan toeristen en het kwijtschelden van taksen, bleef de stad haar investeringsritme trouw. “Maar nog zo'n jaar zou heel moeilijk te verteren zijn", beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).
 2. Brugge krijgt er drie terrassen bij, maar daar is niet iedereen blij mee: “Fout signaal en opdoffer voor horeca”
  Brugge

  Brugge krijgt er drie terrassen bij, maar daar is niet iedereen blij mee: “Fout signaal en opdoffer voor horeca”

  De stad Brugge geeft kandidaat-uitbaters de kans om tussen 1 juni en 30 september een pop-upterras te organiseren in drie parken. Maar dat lokt al meteen discussie uit. “Dit is de zoveelste opdoffer voor de bestaande horeca", vindt Nele Caus (N-VA). Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vindt van niet: “We hebben net locaties gekozen, waar geen concurrentie is met andere horeca.”