Volledig scherm
Het terras bij de Ossekop in Zundert dit weekend © BN DeStem

Zundert pakt te grote terrassen Molenstraat aan

ZUNDERT- Horecaondernemers in Zundert die de nieuwe inrichting van de Molenstraat aangrijpen om hun terras flink uit te breiden, moeten rekening houden dat tussen hun tafeltjes en de goot in de weg, minstens 1,20 meter zit. Zo niet, dan volgen maatregelen. Dat meldt de gemeente Zundert.

De Molenstraat heeft sinds de reconstructie brede trottoirs. ,,We begrijpen dat die uitnodigen om de terrassen te verruimen”, zegt een woordvoerster van de gemeente Zundert. ,,Dat staan we toe.” Hoewel formeel de regels nog moeten worden aangepast aan wat wel en niet mag: ,,Hanteren we voorlopig een soort tijdelijk terrasbeleid.”

Veiligheid

De woordvoerster meldt dat de ondernemers op de hoogte zijn gebracht over wat is toegestaan. ,,Zo weten zij dat er tussen terras en goot 1,20 meter vrij moet zijn.” Dit onder meer vanwege de veiligheid voor voetgangers, rolstoelers en mensen met een kinderwagen.

Het blijkt een regel die niet iedere horecaondernemer naleeft. Dit weekend werd bijvoorbeeld nog gemeld dat café De Ossekop (dat zich verder onthoudt van commentaar) een te groot terras had uitgezet. ,,Het stond tot op het wegdek en creëerde zo een onveilige situatie”, aldus de woordvoerster. ,,Dit kan niet. En, al is dat dit weekend nagelaten, we gaan zeker handhaven.”