Zundert geeft René Bastiaansen indrukwekkend afscheid

ZUNDERT - Op indrukwekkende wijze is zaterdag in Zundert afscheid genomen van René Bastiaansen (61). Zondag overleed de voormalig corsovoorzitter na een lange strijd tegen kanker. 

Bastiaansen, die zich op talloze manieren inzette voor de inwoners van de gemeente Zundert, was geliefd. Niet alleen vanwege zijn vriendelijkheid, zijn interesse in anderen, het luisterend oor dat hij bood, ook door zijn bestuurlijke kracht die hij aanwendde voor de gemeenschap. De laatste jaren bijvoorbeeld als voorzitter van de Dorpsraad Klein-Zundert. 

Coronacrisis

Doordat de huidige coronacrisis een grootse bijeenkomst als afscheid niet toelaat, werd gekozen voor een alternatief. Langs de route van zijn huis in Klein-Zundert naar de Markt in Zundert stonden, steeds op veilige afstand van elkaar, talloze dorpelingen. Een buurtschapvlag in de hand, applaudisserend bij het passeren van de rouwwagen.

Even werd gestopt op de Markt. Plaats waar Zundert zoveel mooie corsomomenten beleefde. Met dank aan Bastiaansen, die tijdens zijn voorzitterschap aan de wieg stond van het corso in huidige vorm. Een gepast afscheid voor hem op de Markt. Als ingetogen jubel. Een eerbetoon voor de man die in Zundert gemist gaat worden. 

(met dank voor filmbeelden aan René Zagers en Piet Snepvangers) 

Op het Jan Koekenplein in Klein Zundert is bij de pomp een hoekje ingericht om Rene Bastiaansen, oud-voorzitter van het Zundertse bloemencorso en voormalig dorpsraadvoorzitter. Er staat een portret en op een bankje kan een kaarsje aangestoken worden. Bij Hoeve Klein Zundert (rechts in beeld) kan binnen het condoleance-register getekend worden.
Volledig scherm
Op het Jan Koekenplein in Klein Zundert is bij de pomp een hoekje ingericht om Rene Bastiaansen, oud-voorzitter van het Zundertse bloemencorso en voormalig dorpsraadvoorzitter. Er staat een portret en op een bankje kan een kaarsje aangestoken worden. Bij Hoeve Klein Zundert (rechts in beeld) kan binnen het condoleance-register getekend worden. © Pix4Profs / Johan Wouters
  1. Automobilist crasht met gestolen auto in Etten-Leur na levensgevaarlijke ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met gestolen auto in Et­ten-Leur na levensge­vaar­lij­ke ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.