Volledig scherm
PREMIUM
Bloemenhulde voor de 15-jarige Megan in Breda die thuis werd doodgestoken, verdachte is een 16-jarige klasgenoot. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Zeventien moorden en doodslagen in Brabant in 2019, vooral crimineel geweld baart politie zorgen

BREDA - Terwijl het aantal moorden en doodslagen in Nederland dit jaar uitkomt rond het laagterecord van vorig jaar (106), blijft het zware criminele geweld de politie in Zeeland-West-Brabant grote zorgen baren. 

Van de in totaal tien onderzochte moorden en doodslagen - één meer dan vorig jaar - hadden er in 2019 waarschijnlijk vier een criminele achtergrond, de meeste andere een relationele. 

In heel Noord-Brabant kwamen afgelopen jaar zeventien mensen om het leven door geweld. Van alle Brabantse steden voert Breda met vier geweldsdoden het verkeerde lijstje aan. Afgelopen weekeinde was het er weer raak in het uitgaanscentrum, onder meer met een schietpartij waarbij drie gewonden vielen en een steekpartij. 

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.