Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie

Wietwoning in Baarle-Nassau: bewoner (33) en twee vrouwen opgepakt

BAARLE-NASSAU - In een woning aan de Boshovenseweg in Baarle-Nassau is woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. De politie hield drie verdachten aan: de 33-jarige bewoner, een 51-jarige vrouw uit Baarle-Hertog en een 27-jarige Tilburgse.

Volgens de politie maakte de woning een onbewoonde en slecht onderhouden indruk. Uit onderzoek bleek dat er bovendien een hoog stroomverbruik in de woning was.

Stroomdiefstal

Toen de agenten het pand doorzochten, bleek in een uitbouw van de woonkamer een professionele hennepkwekerij te zijn ingericht.

In eerste instantie meenden de agenten dat het om honderden planten ging. Na telling bleek het slechts om negentig planten te gaan. Verder was er nog sprake van stroomdiefstal. De kwekerij is geruimd.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.