Een bus met Afghaanse vluchtelingen komt dinsdag aan bij legerplaats Harskamp in Ede. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de kazerne als een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik. Inmiddels zijn er verspreid over het land vijf locaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bus met Afghaanse vluchtelingen komt dinsdag aan bij legerplaats Harskamp in Ede. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de kazerne als een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik. Inmiddels zijn er verspreid over het land vijf locaties. © ANP

West-Brabantse gemeenten zien noodzaak extra opvang in: ‘Je kunt niet zeggen: wij doen niet mee’

BREDA - West-Brabantse gemeenten onderschrijven de noodzaak om zo snel mogelijk voor extra opvang van asielzoekers te zorgen. Hoe die opvang in deze regio vorm gaat krijgen, is op dit moment niet bekend. In ieder geval zoeken de gemeenten hiervoor de samenwerking op. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?