Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf geëist tegen gefrustreerd Bredaas echtpaar dat voor eigen rechter speelt in zedenzaak

BREDA - Tegen een man en een vrouw uit Breda is 90 uur werkstraf geëist omdat zij volgens de officier van justitie een 22-jarige man uit hun woonplaats hebben mishandeld. Het stel ging verhaal halen nadat de vrouw slachtoffer was geworden van een zedendelict waarbij de 22-jarige betrokken was. De man werd overigens begin dit jaar vrijgesproken.

De zedenzaak in augustus 2016 vormde de directe aanleiding voor de mishandelingen. De nu 25-jarige vrouw werd toen in een woning in Breda het slachtoffer van seksuele handelingen. 

Volgens haar verklaring hebben twee jongens haar toen dronken gevoerd, seksuele handelingen met haar gepleegd en geen hulp geboden nadat ze onderuit was gegaan. Ze zou ook toen zelfs nog zijn betast.

Een van de jongens (21) werd daarvoor begin dit jaar veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Zijn 22-jarige vriend werd vrijgesproken. Juist die jongen heeft nu een aanklacht ingediend tegen de vrouw en haar vriend. Die zouden hem hebben mishandeld na de gebeurtenissen in augustus 2016.

Stevig bij de kraag gepakt

Op 6 september 2016 ging de getraumatiseerde vrouw samen met haar vriend en haar vader naar zijn huis. Zij pakte hem toen stevig bij zijn kraag maar werd naar haar eigen zeggen door haar vader tegengehouden.

Op 3 december wilden de vrouw en haar toenmalige vriend, nu echtgenoot, alsnog verhaal halen. Ze waren hevig geëmotioneerd omdat de jongens nog steeds vrij rondliepen in Breda. 

‘Ongelooflijk frustrerend’

Quote

Dat mag geen reden zijn om voor eigen rechter te spelen

aanklager

Volgens officier van justitie Eva van Aalst werd de 22-jarige Bredanaar op de Weerijssingel van zijn fiets getrokken en geschopt toen hij al op de grond lag. De aanklager begrijpt dat het ‘ongelooflijk frustrerend’ was dat de behandeling van de zedenzaak op zich liet wachten. ,,Maar dat mag geen reden zijn om voor eigen rechter te spelen.”

Uitspraak op 26 augustus.

.