Volledig scherm
Zonneceldakpannen © BN DeStem

VVD Drimmelen breekt lans voor zonneceldakpannen

MADE- Als het aan de Drimmelse VVD ligt, maakt het college zich hard voor het gebruik van zonneceldakpannen. Dat blijkt uit een brief die de VVD stuurde aan burgemeester en wethouders.

Om te voorkomen dat allerlei bouwkundige ingrepen het fraaie karakter verpesten, hebben in de gemeente Drimmelen enkele dorpslinten een beschermde status gekregen. Daarnaast zijn er individuele monumentale panden.

Zwarte plakkaten 

De gemeentelijke welstandsnota hanteert voor die monumenten strenge regels als het gaat over de plaatsing van zonnepanelen. Die grote, zwarte panelen kunnen immers afbreuk doen aan het beschermde uiterlijk.

Reden voor de VVD om het college erop te wijzen dat de techniek niet stilstaat en er intussen iets bestaat als zonneceldakpannen. In authentiek ogende dakpannen zijn transparante zonnepaneeltjes aangebracht. Het maakt dat zonne-energie kan worden opgewekt zonder aantasting van de uitstraling van oude gebouwen.

De VVD wil graag dat het college deze techniek onder de aandacht brengt van de gemeentelijke monumentencommissie en eigenaars van monumentale panden. Het college is zich nog aan het beraden of er wordt ingegaan op het verzoek.