Volledig scherm
© ThinkStock

Vrijspraak voor Steenbergse zorgmedewerkster die zou hebben verraden waar geld van cliënt lag

BREDA - Er is volgens de rechtbank in Breda onvoldoende bewijs dat de zorgmedewerkster van een 85-jarige man uit Zundert aan overvallers had verklapt waar haar cliënt zijn geld bewaarde. Ze is daarom vrijdag vrijgesproken van betrokkenheid bij de mislukte overval op 14 april 2015.

De man werd overvallen nadat iemand aanbelde in de kleding van een pakketbezorger. Dat bleek een list. De zogenaamde bezorger was met een kompaan, dreigde met een vuurwapen en eiste het geld. Er ontstond echter een worsteling tussen de overvallers en de bewoner en zijn 73-jarige buurman, die toevallig aanwezig was. 

De kranige bejaarden werken de overvallers naar buiten. Die keken nog wel even in de vrieskist in de woning, waar de man doorgaans zijn spaargeld bewaarde, maar verlieten de woning zonder geld.

Justitie dacht dat een zorgmedewerkster uit Steenbergen de vindplaats van het geld had verklapt. Onder meer aan haar vriend, Gert-Jan S. (31) uit Fijnaart. Ze zaten in financiële problemen en wilden daarom geld. Gert-Jan S. is wel veroordeeld, omdat hij de overvallers regelde. Hij kreeg een taakstraf van 180 uur. ,,Ondanks aanwijzingen is er echter te veel twijfel over de rol van de vrouw'', zei de rechter.

Eerder kreeg in deze zaak één van de overvallers al 35 maanden cel. Wie de tweede was, werd nooit duidelijk.