Volledig scherm
De driehoek Terheijdenseweg-Minckelersstraat-Lachapellestraat, met in het midden het terrein van de voormalige houthandel Cantrijn. © Google

Voorlopig nog geen woningen op Cantrijn-terrein in Breda

BREDA - Het schiet niet op met de ontwikkeling van een woonwijkje op het terrein van de voormalige houthandel Cantrijn in de Bredase wijk Doornbos-Linie. De eigenaar van het terrein, bouwconcern VolkerWessels, voert nog steeds gesprekken met de gemeente over het project.

Cantrijn verhuisde in 2008 naar de Takkebijsters. Sindsdien is het terrein, dat ligt in de driehoek Minckelerstraat-Lachapellestraat-Terheijdenseweg, ongebruikt. In 2010 diende VolkerWessels al een plan in voor zestig huizen, maar dat werd door de gemeente afgewezen.

Te veel woningen

Pas in 2017 volgde weer een nieuw verzoek van VolkerWessels, toen ging het om vijftig woningen (koop en huur). Hoewel de gemeente het duurzaamheidsaspect van het plan ‘innovatief’ noemde, vond ze het aantal woningen te hoog. De gemeente wilde wel meewerken aan een nieuw plan met ‘substantieel minder woningen en meer groen’.

Dertig huizen

Gevraagd naar de status van het plan laten VolkerWessels en de gemeente nu weten dat ze in gesprek zijn maar dat over de inhoud op dit moment niets gezegd kan worden. Het lijkt er wel op dat gemeente uitgaat van circa dertig woningen. Dat staat althans zo vermeld op een recente kaart van de gemeente over woningbouw in de omgeving van het station. 

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.