De groene buffer tussen dorp Bavel en de snelwegen A27 en A58 is in beeld voor woningbouw en bedrijven.
Volledig scherm
De groene buffer tussen dorp Bavel en de snelwegen A27 en A58 is in beeld voor woningbouw en bedrijven. © Infographic Richard Gesell

Voorlopig geen besluit over nieuwe bedrijventerreinen Bavel-Zuid en Ritmeesterpark II

BREDA - Een opmerkelijke wending in het debat in Breda over het aanwijzen van bedrijvenlocaties in de stad: de volledige gemeenteraad wil de zogeheten ‘vernellingsopgave werklocaties’ staken. Zelfs wethouder Boaz Adank (VVD, bedrijventerreinen) stond achter de door de voltallige oppositie ingediende motie. Dat betekent dat het besluit over Bavel-Zuid en Rithmeesterpark II is uitgesteld.

 1. Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwippen kent alleen maar winnaars

  Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwip­pen kent alleen maar winnaars

  BREDA - Meer groen, minder hittestress in de zomer. Op 55 verschillende plekken in de Bredase wijk Belcrum is afgelopen zaterdag groen aangeplant ter vervanging van steen. In totaal ruim meer dan 200 vierkante meter. En er komen nog een aantal groenstukken bij. ‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken. De wijkraad initieert, de bewoners participeren en de gemeente faciliteert.
 2. Burgemeester Maastricht adviseert Depla: ‘Beter om uit te stellen bij veel verzet’

  Burgemees­ter Maastricht adviseert Depla: ‘Beter om uit te stellen bij veel verzet’

  BREDA - De discussie rond het coronaproefevenement in Breda woedt hevig en de ogen zijn gericht op de burgemeester en de gemeenteraad die er maandagavond over debatteren. ,,Het doel van het Fieldlab is om te testen. Als het testen niet per se nodig is en het geeft veel verzet dan is het beter om dit evenement even uit te stellen”, adviseert burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht haar collega Paul Depla uit Breda.
 1. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg

 2. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april