Volledig scherm
© Marcel Otterspeer

Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus in Zundert

ZUNDERT - Het is het kleine broertje van de GrootGroenPlus-beurs in Zundert: de voorjaarsbeurs. Voor de derde keer vindt die deze woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur plaats in de Aardbeienloods op het CLTV-terrein.

Anders dan de grote broer in het najaar, die vooral een vakbeurs is voor de internationale boomkwekerssector, is de voorjaarsvariant vooral bedoeld voor regionale inkoop. Destijds als proef voor drie jaar in het leven geroepen, omdat er eenvoudigweg vraag naar was. Een beurs die zich minder concentreert op het onderhouden van contacten en uitwisselen van kennis, maar in kleinere, praktische setting kwekers de kans biedt te kopen en verkopen.

Samenwerking 

Deze editie is de samenwerking gezocht met drie andere groenbeurzen in de regio: die in Best, Haaren en het Limburgse Venlo. Waarbij de Brabantse evenementen op dezelfde dagen plaatsvinden: 22 en 23 januari. Zo kunnen kwekers makkelijk op één dag de drie Brabantse beurzen bezoeken.

Na deze editie volgt een evaluatie van de Zundertse voorjaarsbeurs. Blijkt hij de laatste drie jaar succesvol te zijn geweest, dan krijgt de beurs een vervolg.