Volledig scherm
PREMIUM
De voedselbank in Breda, aan de Koelemij. © Voedselbank Breda

Voedselbank Breda heeft genoeg redenen om ‘tegenprestatie’ niet te zien zitten. Dit zijn ze

BREDA - De inzet van ‘tegenpresteerders’ bij Bredase vrijwilligersorganisaties doet geen recht aan het werk dat vrijwilligers daar nu al verzetten. Dat werk is weliswaar onbetaald, maar dat wil niet zeggen dat iedereen die ongeschoold is er ook zomaar mee aan de slag kan.

Dat is de reactie van de Voedselbank Breda op het plan van burgemeester en wethouders om mensen die langer dan vijf jaar in de bijstand zitten een ‘tegenprestatie’ te laten leveren van minstens twintig uur per week. Als het even kan doen ze dat ook bij de lokale vrijwilligersclubs.

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.