Volledig scherm
Kogelbiefstukjes van paardenvlees © ANP

Vleeshandelaar Jan F. uit Breda geeft Fransen de schuld: ‘Ik heb helemaal niemand bedrogen’

BREDA - De verdachten in een strafproces in Parijs over een paardenvleesschandaal in de jaren 2012 - 2013 weerspreken alle beschuldigingen. De twee Nederlandse verdachten, onder wie Jan F. uit Breda, zeggen dat de twee Franse verdachten hebben gefraudeerd. Deze wijzen op hun beurt naar de Nederlanders.

De vleesfraude draait om het geknoei met onder meer etiketten en papieren waarmee 500 ton paardenvlees als ware het duurder rundvlees is verkocht en verwerkt.

Volgens de aanklagers deden de Bredase vleeshandelaar Jan F. en zijn Zuid-Franse klant Jacques Poujoul samen mee aan een frauduleus project om met het goedkopere paardenvlees veel winst te maken.

F. stelt echter dat hij helemaal niemand bedroog en paardenvlees leverde omdat Poujoul dat bestelde. Poujol van het bedrijf Spanghero in Castelnaudary ontkent de boel te hebben opgelicht.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’