De bushalte vlakbij de Bavelse Leij. Bewoners van die doodlopende straat zijn tegen de komst van een toilet voor buschauffeurs, al bleek tijdens een hoorzitting dinsdag dat er mogelijk een oplossing voor de kwestie in de maak is.
Volledig scherm
PREMIUM
De bushalte vlakbij de Bavelse Leij. Bewoners van die doodlopende straat zijn tegen de komst van een toilet voor buschauffeurs, al bleek tijdens een hoorzitting dinsdag dat er mogelijk een oplossing voor de kwestie in de maak is. © Gerlach Hochstenbach

‘Verschrikkelijk!’ Buurt protesteert tegen plan voor buschauffeur-toilet in Bavel

BAVEL/BREDA - Moet er een toiletvoorziening komen bij de bushalte op de hoek Wervenschotsebaan met de Bavelse Leij in de wijk Nieuw Wolfslaar? Ja, zegt busmaatschappij Arriva. ‘Verschrikkelijk’, vinden buurtbewoners.

Volgens een van de bewoners, die dinsdag het woord voerde tijdens een zitting van de adviescommissie bezwaarschriften, past de voorziening er totaal niet, ‘zo pontificaal in beeld op de hoek'. ,,Alle bewoners van de Bavelse Leij hebben hun steun aan dit bezwaar betuigd", aldus de bezwaarmaker uit die straat, die niet met naam in de krant wil.