Volledig scherm
Peter Kesseler, met een grimas en een leeg dienblad nog op zijn gesloten terras. © Willem Jongeneelen

Terras CC De Schroef blijft dit weekend tóch dicht

ZUNDERT - Na het bezoek van twee gemeentelijke handhavers houdt uitbater Peter Kesseler zich alsnog gedeisd. Het Zundertse terras van Cultuur Centrum De Schroef blijft dit weekeinde tóch dicht.

Uitbater Peter Kesseler uit Teteringen verklaarde vorige week in deze krant de vergunning voor zijn terras niet af te wachten. Als ondernemend horecaman jeukt het bij hem. ,,Ik wil aan de gang. Alleen investeren en niets oogsten, dat houdt geen mens vol. Ik wil Zundert nu onderhand van De Schroef laten proeven. Voor de lieve vrede wacht ik nog maar even."

Geen vergunning

De dienstdoende ambtenaren van de Gemeente Zundert lezen dus ook BN DeStem. Die stuurden afgelopen vrijdag twee handhavers. Hun mededeling was duidelijk: zolang er geen vergunning is, mag het terras niet open. ,,Die vergunning wordt pas afgegeven zodra ik het contract als exploitant van Cultuur Centrum De Schroef samen met de gemeente ondertekend heb. Daar wringt zakelijk gezien de schoen nog een beetje."

Ideeën

"Ieder nadeel heeft zijn voordeel", aldus Kesseler, theatermaker, kok en eigenaar van een cateringbedrijf. ,,Door dit akkefietje lijkt het proces in een stroomversnelling gekomen. Begin volgende week ga ik met de burgemeester rond de tafel. Dan zouden de papieren rond moeten zijn en weet Kesseler op welke voorwaarden hij de horeca kan laten draaien. ,,Tafeltjes, parasols, het podium, live-muziek, van die dingen. Alles zit al in mijn hoofd en staat klaar."

Tot op heden gebeuren alle activiteiten via 'Artikel 35', een speciale evenementenvergunning die mij ontheffing verschaffen eenmalig open te gaan. Dat kan zo niet blijven. Met een terras haal ik mensen binnen, kan ik ze warm maken voor wat wij hier gaan doen. Horeca en theater, het moet hier weer gaan bruisen. Zundert heeft een naam hoog te houden. Toen ik nog in Roosendaal actief was heb ik altijd jaloers gekeken wat Kees Verdaasdonk hier in dit pand voor elkaar kreeg. Zoveel cultuur hier. Maar dat kan allemaal terugkeren. Het moet hier wéér gaan bruisen, want daar komt ik voor."

  1. Rolstoelglijbaan en vuilnisbakken met sensoren, kinderen bedenken robotica-oplossingen
    PREMIUM

    Rolstoelg­lij­baan en vuilnisbak­ken met sensoren, kinderen bedenken robotica-oplossin­gen

    BREDA - Als ware vertegenwoordigers weten Charella en Zoë hun idee uitstekend te verkopen aan ieder die het horen wil. Met hun groepje van basisschool De Telgenborch uit Almelo hebben ze de rolstoelglijbaan bedacht. Speeltoestellenfabrikant Yalp heeft zich alvast enthousiast getoond, net als de gemeente Almelo. De maakkosten zijn beraamd op zo’n 60.000 euro; dat is nog een flink struikelblok.