Volledig scherm
2019-10-13 12:15:30 BREDA - Exterieur van het kantoor van technologiebedrijf CM.com. Het bedrijf heeft haar beursgang in Amsterdam afgeblazen. ANP ROB ENGELAAR © ANP

Technologiebedrijf CM.com blaast beursgang af

BREDA- Het Bredase technologiebedrijf CM.com blaast de geplande gang naar de beurs in Amsterdam af. Dat meldt CM.com-topman Jeroen van Glabbeek. 

CM.com, dat een tijdlang hoofdsponsor was van NAC, verzorgt voor bedrijven de communicatie met hun klanten via digitale berichtendiensten als sms, WhatsApp en Apple Business Chat.

100 miljoen euro

Het bedrijf wil graag groeien en had plannen om afgelopen vrijdag naar de beurs te gaan. Met de verkoop van aandelen met een prijs tussen de 15 en 19 euro per stuk zou de beurswaarde uitkomen op maximaal 333,7 miljoen euro. Bedoeling was om voor in totaal 100 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te gaan geven.

Voorafgaand aan de beursgang sprak CM.com met veel potentiële investeerders in binnen- en buitenland. ,,Die waren enthousiast.” Toch besloot het bedrijf donderdag om het bedrijf nog even niet te introduceren op de Amsterdamse beurs. Dit weekend werd zelfs geconcludeerd dat beursgang op dit moment sowieso niet verstandig is. ,,We hebben het voorlopig afgeblazen", aldus Van Glabbeek. 

Slechte markt

Belangrijkste reden is dat: ,,De markt nu te slecht is.” Een groep investeerders die na een beursgang graag aandelen koopt van een nieuwkomer en zo al meteen voor goede noteringen zorgt, heeft recentelijk een paar flinke tikken op de neus gehad. ,,Dat betekent dat de kans dat ze enthousiast op onze aandelen bieden nu niet erg groot is.” Met als gevolg dat er een groot risico bestaat dat het aandeel al meteen bij aanvang van de beursgang in waarde daalt in plaats van stijgt. 

Van Glabbeek: ,,We hebben er daarom van afgezien. Maar daarmee is er voor ons mooie bedrijf verder niet veel aan de hand. We blijven groei in het vooruitzicht houden. We moeten alleen een ander moment zoeken waarop een gang naar de beurs verstandig is.”