Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Swim to fight cancer. Het gedeelte waar de kinderen zwemmen.
Volledig scherm
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Swim to fight cancer. Het gedeelte waar de kinderen zwemmen. © Pix4Profs/René Schotanus

Swim to Fight Cancer Breda schuift door naar volgend jaar: ‘Dit voelt nu ongepast’

BREDA – Het evenement Swim to Fight Cancer, dat op 6 september zou plaatsvinden in de Haven en singels van Breda, gaat dit jaar niet door. De organisatie laat weten dat tijdens maar ook direct na de coronacrisis, het actief werven voor het goede doel niet gepast voelt. 

Het evenement, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker, wordt naar 2021 verplaatst. Het evenement staat voorlopig gepland op zondag 12 september 2021. De gemeente Breda heeft haar medewerking al toegezegd.

Theo Dekker, projectleider Swim to Fight Cancer Breda: ,,Natuurlijk vinden we het jammer dat we het evenement moeten uitstellen, maar deze crisis raakt ons allemaal. Er hebben zich voor dit jaar al 73 deelnemers en 16 teams aangemeld met al een opbrengst van bijna 4.000 euro. Dit bedrag blijft in principe staan tot volgend jaar.”

Geen enkel risico

Voor het evenement is draagvlak vanuit Bredase ondernemers, de scholen en het Amphia belangrijk, laat de organisatie weten. Gezien de enorme uitdagingen waar deze ondernemers en instellingen nu voor staan vindt de organisatie het ongepast medewerking van ze te vragen. Theo Dekker: ,,En daarbij, wij willen geen enkel gezondheidsrisico nemen voor onze deelnemers aan het event.”

Vorig jaar namen 575 zwemmers deel, goed voor een opbrengst van 355.000 euro voor kankeronderzoek.