Drukte op station Breda.
Volledig scherm
Drukte op station Breda. © BN De Stem

Stroomstoring op station Breda verholpen: treinen rijden weer

BREDA - Wie met de trein naar Breda moest, had dinsdagmiddag pech. Van en naar Breda reden er  namelijk geen treinen door een stroomstoring. Bussen vervingen de treinen. Omstreeks 16.00 uur is het treinverkeer weer opgestart.

Rond de klok van 14.45 uur waren de perrons op het Bredase treinstation leeg. Passagiers die de perrons wilden betreden werden door een NS-medewerker geïnformeerd dat ze geduld moesten hebben. Doorlopend klonk de melding 'de trein naar Eindhoven/Roosendaal/Den Haag rijdt niet vanwege een stroomstoring'. 

Van enige chaos leek amper sprake. ,,Als ik met de bus ga, ben ik even snel thuis’’, zei een studente die richting Etten-Leur moest. ,,Maar die zal wel stampvol zitten’’, verzuchtte een ander. Reizigers raadpleegden OV-apps (‘Waar moet jij heen?’), informeerden bij NS-personeel, of schakelden alternatief vervoer in: ,,Ik heb m’n moeder al gebeld’’, lachte een jonge reizigster.

Volgens een perswoordvoerder van netbeheer Enexis was er bij hen geen storing bekend. ,,Het probleem ligt waarschijnlijk bij ProRail of NS, maar volgens mijn informatie niet bij ons", klonk het.

De stroomstoring leek enkel de spoorleidingen te treffen. De winkels en overige faciliteiten in het station draaiden gewoon door. Er werden bussen besteld als vervangend vervoer, die rond 15.15 uur arriveerden. 

Vervangende bussen.
Volledig scherm
Vervangende bussen. © BN De Stem
  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.