Volledig scherm
Studenten vermaken zich bij (de in 2015 overleden) Armand op een woonboot aan de Nijverheidssingel in Breda tijdens de eerste editie van Stukafest in 2014. © Ron Magielse / het fotoburo

Streep door vijfde editie van huiskamerfestival Stukafest

Het huiskamerfestival Stukafest in Breda, dat morgen zou plaatsvinden, gaat niet door.

Het feest zou voor de vijfde keer in Breda worden gehouden. Maar door verschillende omstandigheden, waaronder een artiest die heeft afgezegd, slaat het festival nu toch een jaar over.

Het bestuur zegt de afgelopen maanden veel obstakels tegen te zijn gekomen in de voorbereiding van het evenement. De meeste problemen wist het bestuur naar eigen zeggen op te lossen. ,,Helaas zijn daar de afgelopen week nogal wat bijgekomen. Aangezien we niet zeker weten of wij deze problemen voor vrijdag kunnen oplossen, hebben we besloten dat het niet verantwoord is om Stukafest Breda 2019 te laten doorgaan'', zegt Jaimy Jochems van stichting Stukafest Breda. 

Geld terug

De organisatie wil niet dieper ingaan op de problemen waar ze mee te kampen had. Hoeveel mensen een ticket hebben gekocht is niet bekend. Stukafest Breda laat in een reactie weten dat iedereen zijn of haar geld binnenkort terugkrijgt.

Daarnaast laat de organisatie in een verklaring weten nog op zoek te zijn naar versterking in het team. Wie voor de editie van volgend jaar in Breda wil helpen, mag een mailtje sturen naar breda@stukafest.nl.

Voorstellingen

Stukafest is een huiskamerfestival waarbij 's avonds een route langs verschillende studentenkamers wordt gevolgd. In die kamers vinden de optredens en voorstellingen plaats. Op het programma in Breda stonden vrijdag onder anderen zangeres Eline Mann en acteurs van het collectief Café Theater Festival. Stukafest heeft edities in verschillende studentensteden verspreid over Nederland.