Stemmen in ‘typisch’ Tuinzigt

VideoBREDA - Raquel loopt wijkcentrum De Nieuwe Meidoorn binnen, gevolgd door een cameraploeg. ,,Ik kom stemmen”, zegt de kleurig geklede Antilliaanse tegen de stembureauleden. Raquel zit midden in de opnames voor Typisch Tuinzigt; in opmaat naar de Europese verkiezingen volgt de EO een aantal bewoners uit de Bredase wijk.

Of het televisieprogramma ook kijkers naar de stembus trekt, durft programmamaker Rolf Vermeer niet te zeggen. ,,Ik weet alleen dat vier van de vijf mensen die we volgen, gaan stemmen.”

Bij de opnames voor de gemeenteraadsverkiezingen merkte Vermeer wél dat de wijkbewoners zich meer gingen interesseren voor politiek: ,,Maar de EU is voor velen toch een ver-van-mijn-bed-show.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Fabiënne Rijnders heeft zojuist gestemd. © Casper van Aggelen/Pix4Profs

Niet oordelen

Esmé Landsman (22) denkt dat het programma zou kunnen helpen: ,,Als het verteld wordt door mensen uit de buurt, komt het misschien beter aan.”

Fabiënne Rijnders (18) en haar oma zien dat anders: ,,Bewoners hebben het meer over het verkeerde beeld dat over de wijk geschetst wordt”, zegt oma. En stemmen, dat waren de twee al van plan. Rijnders, die voor Thierry Baudet koos: ,,Anders mag je niet oordelen en ik praat graag mee.”

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.